Pasta arrabiata med chili og tomat
En klassisk italiensk pastaret med få, men gode ingredienser.
Ingredienser
- 400 gram fuldkornsspaghetti eller tagliatelle
- 1 dåse hakkede tomater - vælg en god kvalitet
- Chili efter behov, fx en finthakket frisk chili eller en tsk. tørret chili
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 80 gram parmesan
- 4 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Varm olivenolien forsigtigt op i en gryde til lav varme sammen med chili og hvidløg. Chili og hvidløg skal nu infusere olien med smag, gerne i 10-20 minutter på lav varme, hvor det ikke tager for meget farve eller brænder på.
- Når hvidløg begynder at skifte farve, hælder du dine hakkede tomater over.
- Sæt blusset på simrevarme og tilsæt salt, peber, sukker og balsamico og smag til – også ift. om du vil have mere chili i.
- Skyl og hak basilikum.
- Tilsæt basilikum til saucen og lad det hele simre i ca. 15 minutter (uden låg) så det tykner.
- Tilsæt basilikum til saucen og lad det hele simre i ca. 15 minutter (uden låg) så det tykner.
- Imens koges pastaen efter anvisning på pakken.
- Vend pasta sammen med tomat/chili sovs og server med friskrevet parmesan eller anden ost og også gerne lidt basilikum.