Pasta arrabiata med chili og tomat
En klassisk italiensk pastaret med få, men gode ingredienser. Vælg derfor gode råvarer, så du får den bedste smag frem. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
Ingredienser
- 400 gram fuldkornsspaghetti eller tagliatelle
- 1 dåse hakkede tomater - vælg en god kvalitet
- Chili efter behov, fx en finthakket frisk chili eller en tsk. tørret chili
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk balsamico
- 1 tsk sukker
- 2 håndfulde frisk basilikum
- 80 gram parmesan
- 4 spsk olivenolie
Sådan gør du
- Varm olivenolien forsigtigt op i en gryde til lav varme sammen med chili og hvidløg. Chili og hvidløg skal nu infusere olien med smag, gerne i 10-20 minutter på lav varme, hvor det ikke tager for meget farve eller brænder på.
- Når hvidløg begynder at skifte farve, hælder du dine hakkede tomater over.
- Sæt blusset på simrevarme og tilsæt salt, peber, sukker og balsamico og smag til – også ift. om du vil have mere chili i.
- Skyl og hak basilikum.
- Tilsæt basilikum til saucen og lad det hele simre i ca. 15 minutter (uden låg) så det tykner.
- Tilsæt basilikum til saucen og lad det hele simre i ca. 15 minutter (uden låg) så det tykner.
- Imens koges pastaen efter anvisning på pakken.
- Vend pasta sammen med tomat/chili sovs og server med friskrevet parmesan eller anden ost og også gerne lidt basilikum.