Fuldkornspartnerskabet

Pastasalat med laks og grønt

25 minutter
Aftensmad, Frokost, Salater
4 personer
Spis denne lækre pastasalat til aften eller frokost, og tilføj gerne andre grøntsager eller urter fra dit køleskab. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 200 g fuldkornspasta – skruer penne eller lign
  • 250 g grønne bønner
  • 1 ps sugarsnaps
  • 2 stilke bladselleri
  • 1 bdt forårsløg
  • ½ agurk
  • 1 bundt persille
  • 1 bundt dild
  • 1 fed hvidløg
  • 3 spsk. olivenolie
  • 2-3 spsk. æblecidereddike
  • 200 g varmrøget laks

Sådan gør du 

Salaten

  • Pastaen koges som anvist på pakken.
  • Alle grøntsager skylles og rengøres.
  • Bønnerne koges i letsaltet vand i 2-3 minutter
  • Sugarsnaps skæres i aflange mundrette stykker. Det samme gøres med sellerien.
  • Forårsløgene skæres i skrå tynde skriver.
  • Agurken halveres og det inderste fjernes med en ske. Skær nu i tynde skiver.
  • Krydderurterne skylles og hakkes fint.
  • Det hele blandes i en skål.
  • Anret den varmrøgede laks ovenpå salaten, eller vend den forsigtigt i.

Dressingen

  • Bland fint revet hvidløg, olivenolie og eddike og smag til med lidt salt og peber inden den tilsættes salaten.