Pastasalat med laks og grønt
Spis denne lækre pastasalat til aften eller frokost, og tilføj gerne andre grøntsager eller urter fra dit køleskab. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 200 g fuldkornspasta – skruer penne eller lign
- 250 g grønne bønner
- 1 ps sugarsnaps
- 2 stilke bladselleri
- 1 bdt forårsløg
- ½ agurk
- 1 bundt persille
- 1 bundt dild
- 1 fed hvidløg
- 3 spsk. olivenolie
- 2-3 spsk. æblecidereddike
- 200 g varmrøget laks
Sådan gør du
Salaten
- Pastaen koges som anvist på pakken.
- Alle grøntsager skylles og rengøres.
- Bønnerne koges i letsaltet vand i 2-3 minutter
- Sugarsnaps skæres i aflange mundrette stykker. Det samme gøres med sellerien.
- Forårsløgene skæres i skrå tynde skriver.
- Agurken halveres og det inderste fjernes med en ske. Skær nu i tynde skiver.
- Krydderurterne skylles og hakkes fint.
- Det hele blandes i en skål.
- Anret den varmrøgede laks ovenpå salaten, eller vend den forsigtigt i.
Dressingen
- Bland fint revet hvidløg, olivenolie og eddike og smag til med lidt salt og peber inden den tilsættes salaten.