Fuldkornspartnerskabet

Rugbrød med æg og asparges

Rugbrødshapsere med æg og asparges

Samlet tid 20 minutter
Forretter, Frokost, Påske, Smørrebrød
4 personer
Den lækre æggesalat med sprøde asparges klæder rugbrød ufatteligt godt. Disse rugbrødshapsere smager forrygende og vil glæde gæster - og hvis du ikke har prøvet at lave din egen mayonnaise før, er i dag en god anledning. Det er nemmere end man tror.
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en god mulighed for at få fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

  • 4 æg
  • 4 grønne asparges
  • 4 skiver fuldkornslogomærket rugbrød
  • Evt. frisk persille, dild eller kørvel

Mayonnaise

  • 1 pasteuriseret æggeblomme
  • 1 tsk dijonsennep
  • 1,5 dl solsikkeolie
  • 1/2 tsk salt
  • 1/2 tsk sukker
  • 1/2 tsk ingefærpulver
  • 1,5 tsk mild karry

Sådan gør du 

  • Kog æg i 7 minutter. Afkøl æggene, mens du laver mayonnaisen.
  • Put æggeblomme og dijonsennep op i en skål og rør sammen med 1 spsk af solsikkeolien. Lad ingredienserne stå i skålen i et par minutter, så de får samme temperatur.
  • Pisk derefter æg, sennel og olie (med et piskeris) og tilsæt en anelse mere olie, mens du pisker. Langsomt tilsætter du mere olie og du vil se, at mayonnaisen begynder at tyknes.
  •  Fortsæt med olien til mayonnaisen har den rette tykkelse.
  • Tilsæt nu karry, salt, sukker og ingefærpulver og rør forsigtigt ingredienserne ind i mayonnaisen.
  • Såfremt mayonnaisen endnu ikke har en lysegul farve – tilsæt lidt ekstra karry.
  • Pil de 4 æg og skær dem i fine, mindre stykker og rør dem forsigtigt i mayonnaisen.
  • Skyl asparges og bræk/skær de hårde ender af. Varm en pande(eller grill) op med lidt olie og steg asparges til de er møre, men stadig har bid. Ca. 1-2 min på hver side.
  • Skær rugbrød ud i mindre trekanter eller udstik med en form. Brug en teske til at anrette æggesalat på brødet og top med grillede asparges, lidt peber og evt. nogle friske urter.
  • Tip: Du kan selvfølgelig sagtens erstatte opskriften med færdiglavet mayonnaise