Fuldkornspartnerskabet

Pizza margerita

Pizza margherita

Samlet tid 5 minutter
Aftensmad
Køkken Italiensk
2 personer
Den helt klassiske pizza margherita med tomatsauce, mozzarella og frisk basilikum. Simpelt og lækkert, og med fuldkorn i dejen, der giver ekstra bid. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.

Ingredienser  

Pizzadej

  • 250 gram vand
  • 15 gram gær
  • 1 tsk salt
  • 1 spsk olivenolie
  • 150 gram fuldkornshvedemel
  • 150 gram pizzamel, fx. tipo 00 eller durummel

Pizzafyld

  • 1 fed hvidløg
  • 1 lille løg
  • 2 dåser hakkede tomater - gerne san marzano eller cherrytomater
  • 125 gram frisk mozzarella, gerne bøffelmozzarella
  • 1 spsk olivenolie
  • Salt og peber
  • Oregano
  • 1 lille potte frisk basilikum

Sådan gør du 

  • Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olie og salt.
  • Tilsæt fuldkornsmelet først og derefter pizzamel. Hold igen med melet, dejen må gerne være lidt klistret.
  • Ælt dejen rigtig godt igennem, gerne med en røremaskine i 10 min eller mere.
  • Læg dejen i en stor skål der er smurt med olie, og læg film eller et fugtigt viskestykke over.
  • Lad dejen hæve i mindst et par timer, gerne op mod 4-5 timer.
  • Imens forberedes tomatsaucen.
  • Snit hvidløg og løg fint, sauter i en lille gryde  med olie og tilsæt dåsetomaterne samt tørret oregano.
  • Lad det simre i mindst 30min.
  • Tænd for ovnen på 250 grader varmluft. Hvis du har en bagesten/pizzasten, skal den med ind i ovnen.
  • Når pizzadejen er hævet, tages den ud på bordet og kan enten formes som én stor pizza eller som to lidt mindre.
  • Fordel tomatsauce påpizzaen og riv stykker af mozzarella over.
  • Pizzaen bages til den er sprød og gylden, ca. 10 min
  • Server med friske basilikumblade og spis straks.