Pizza margherita
Den helt klassiske pizza margherita med tomatsauce, mozzarella og frisk basilikum. Simpelt og lækkert, og med fuldkorn i dejen, der giver ekstra bid. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
Ingredienser
Pizzadej
- 250 gram vand
- 15 gram gær
- 1 tsk salt
- 1 spsk olivenolie
- 150 gram fuldkornshvedemel
- 150 gram pizzamel, fx. tipo 00 eller durummel
Pizzafyld
- 1 fed hvidløg
- 1 lille løg
- 2 dåser hakkede tomater - gerne san marzano eller cherrytomater
- 125 gram frisk mozzarella, gerne bøffelmozzarella
- 1 spsk olivenolie
- Salt og peber
- Oregano
- 1 lille potte frisk basilikum
Sådan gør du
- Opløs gæren i lunkent vand og tilsæt olie og salt.
- Tilsæt fuldkornsmelet først og derefter pizzamel. Hold igen med melet, dejen må gerne være lidt klistret.
- Ælt dejen rigtig godt igennem, gerne med en røremaskine i 10 min eller mere.
- Læg dejen i en stor skål der er smurt med olie, og læg film eller et fugtigt viskestykke over.
- Lad dejen hæve i mindst et par timer, gerne op mod 4-5 timer.
- Imens forberedes tomatsaucen.
- Snit hvidløg og løg fint, sauter i en lille gryde med olie og tilsæt dåsetomaterne samt tørret oregano.
- Lad det simre i mindst 30min.
- Tænd for ovnen på 250 grader varmluft. Hvis du har en bagesten/pizzasten, skal den med ind i ovnen.
- Når pizzadejen er hævet, tages den ud på bordet og kan enten formes som én stor pizza eller som to lidt mindre.
- Fordel tomatsauce påpizzaen og riv stykker af mozzarella over.
- Pizzaen bages til den er sprød og gylden, ca. 10 min
- Server med friske basilikumblade og spis straks.