Ristet müsli

 

Ristet müsli med rugbrød

Forb. tid: 15 minutter
Tilb. tid: 3 minutter
Samlet tid: 18 minutter
Ret: Morgenmad og brunch
Antal: 1 glas
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

  • 150 g mørkt rugbrød
  • 90 g grovvalsede havregryn (ca. 3 dl)
  • 50 g knækket boghvede
  • 2 spsk sesamfrø (20 gram)
  • 50 g græskarkerner
  • 1 tsk vaniljesukker
  • 50 g rosiner

Sådan gør du

  • Rugbrødet rives og blandes med havregryn, boghvede, sesamfrø, græskarkerner og vaniljesukker.
  • Myslien tørristes på en pande i 2-3 minutter, til den får en gylden farve. Herefter afkøles den og tilsættes rosiner.

Servering

  • Den ristede mysli serveres som drys på syrnede mælkeprodukter.

Noter

Myslien kan med fordel ristes i ovnen på en plade med bagepapir. Husk at vende blandingen engang imellem. Opbevares tørt, f.eks. i et glas med tætsluttende låg.