Salat med kylling, kartofler og fuldkornsknas
Denne friske salat mætter godt og skal nok imponere dine gæster. Retten egner sig godt som en weekendret, da den tager lidt tid at lave. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Salat
- 500 g kartofler
- 2 æg
- 2 bundter forårsløg ca. 200 g
- 10 radiser uden top
- ½ spidskål
- 250 g ærter
Kylling
- 320 g kyllingebryst
- 1 spsk rapsolie
- ½ tsk flagesalt
- peber
Dressing
- 4 dl yoghurt natural 1 5%
- 1 ½ spsk dijonsennep
- 1 ½ spsk flydende honning
- 1 tsk flagesalt
- peber
Fuldkornsknas
- 100 g hvedekerner
- 1 ½ spsk rapsolie
- 1 stort bundt persille ca. 100 g
- Reven skal af 1 ubehandlet citron
- ½ tsk flagesalt
Sådan gør du
Vær opmærksom på at gøre følgende først
- Kog hvedekernerne til fuldkornsknas efter anvisning på pakken.
- Skur kartoflerne og kog dem i ca. 12 min. afhængig af størrelsen. Sluk for kogevandet og lad kartoflerne stå i ca. 5 min. Afkøl kartoflerne.
- Kog æggene og afkøl.
Kylling
- Skær kyllingebrystfileterne i strimler. Varm olien på en slip let pande og steg kyllingen i ca. 6 min. til den er mør. Krydr med salt og peber.
Kartoffelsalat
- Skær kartofler i skiver. Rens forårsløg og skær i skiver. Skær radiser i tynde skiver. Fjern stokken fra spidskålen og snit kålen fint.
- Rør ingredienserne til dressingen sammen.
- Vend kogte kartofler med spidskål, radiser og ærter og dernæst med dressingen.
- Pil æggene og skær i kvarte.
Fuldkornsknas
- Varm olien på en slip let pande og rist de drænede kogte hvedekerner til de er let gyldne.
- Skyl og hak persillen og vend med ristede kerner, reven citronskal og salt.
- Samling af salaten
- Anret kartoffelsalat med æg og kylling og drys med fuldkornsknas og forårsløg.
Tip
- Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du fuldkorn som hele hvedekerner.
- Du kan sagtens udskifte nogle af ingredienserne med hvad du har i køleskabet. Prøv fx med andre finthakkede grøntsager eller kerner. På den måde kan du får brugt dine rester.
- Har du indkøbt mere kylling end du har brug for til retten, så kan du med fordel fryse dette ned i mindre portioner og bruge til andre retter. Du kan også tilberede det og bruge næste dag til frokost sammen med en lækker salat eller lignende.
- Har du fået overskud af kogte kartofler, så smager de fantastisk på et stykke rugbrød med karse, mayonnaise, rødløg eller et drys karry.