Spaghetti bolognese med bagte pastinakstave
Den klassiske bolognese er en familiefavorit landet rundt, og det forstår vi godt. Her serverer vi den med ekstra grøntsager for smag - og selvfølgelig med fuldkornsspaghetti til. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Kødsauce
- 450 g hakket oksekød 3-7%
- 250 g selleri
- 250 g gulerødder
- 250 g løg
- 2 ds flåede tomater
- 100 g tomatpure
- 3 stk laurbærblade
- 5 g friske timiangrene
- 5 g oregano
- 4 fed hvidløg
- 1 tsk salt
- 1 tsk peber
- 10 g frisk chili
- 25 g olivenolie
- 2 dl koldt vand
Bagte persillerødder
- 3 stk persillerødder
- 1 spsk olivenolie
- salt og peber
Spaghetti
- 1 pk Fuldkornslogomærket spaghetti Koges efter anvisningen på pakken.
Sådan gør du
Kødsauce
- Selleri, gulerødder og løg skæres i små tern.
- Vælg en stor gryde med en tyk bund. Først steges løgene i lidt af olien. De må ikke tage farve.
- Tilsæt de snittede selleritern og gulerødder. Under omrøring og med kogepladen på fuld gas steger grønsagerne i gryden til de er gennemvarme. De må ikke tage farve.
- Lav et hul i midten af gryden og tilsæt det hakkede kød lidt af gangen. Når kødet har taget farve, vendes det sammen med grønsagerne.
- Når alt kødet er stegt og vendt sammen med grønsagerne, laves igen et hul i midten af gryden. De sidste dråber olie hældes i hullet og tomatpureen tilsættes.
- Tomatpureen steges i olien i 1 minut under omrøring. På den måde fjernes bitterstofferne fra tomatpureen, som ellers kan give kødsovsen en bismag.
- Tilsæt flåede tomater sammen med 2 dl kold vand. Laurbærblade, chili og timian tilsættes retten. Tag evt. chilien op før retten bliver for stærk.
- Retten står og simrer i et par timer. Teknisk set er retten færdig kogt på 20 minutter, men hvis den får lov til at stå og småsimre, udvikler smagen sig bedre i kødsovsen.
- Oregano tilsættes retten lige før servering.
Bagte persillerødder
- Ovnen tændes på 170°C.
- Persillerødderne skrælles og skæres i stængler.
- Persillerødderne pensles med olie og drysses med lidt salt og peber.
- Persillerødderne bages i ovnen til de er møre og gyldne.
Spaghetti
- Spaghettien koges efter anvisningen på pakken, så den er klar når de andre dele er klar til servering. Server evt. med et drys persille eller parmesan.