Fuldkornspartnerskabet

Teboller med hvid hvede

2 timer
Brød
20 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Nogle gange er bløde og milde teboller det eneste rigtige. Disse er bagt med 100% fuldkornsmel, og passer perfekt som fødselsdagsboller eller bare som lune eftermiddagboller.

Ingredienser  

  • 4 dl lunken mælk
  • 25 g gær
  • 1 æg
  • 90 g blødt smør
  • 50 g sukker
  • 1 knsp salt
  • 700 g hvid hvedemel

Sådan gør du 

  • Mælken lunes i mikroovnen eller i en tykbundet gryde (må ikke blive varmt – kun lunkent).
  • Gæren smuldres og opløses i mælken.
  • Æg, blødt smør, sukker og salt røres nu i.
  • Melet tilsættes lidt ad gangen, mens du ælter dejen. Den skal være sammenhængende, men må ikke blive for tør. Det er derfor ikke sikkert. at alt melet skal bruges.
  • Dejen æltes godt.
  • Skålen dækkes til og stilles til hævning i 1 time et lunt sted.
  • Når dejen er hævet til ca. dobbelt størrelse, tages den forsigtigt ud på et meldrysset bord.
  • Dejen deles i 20 lige store stykker og hver bolle formes ved at folde dejen om sig selv så bollen spændes op.
  • Bollerne lægges på en bageplade med bagepapir.
  • Bollerne efterhæver i 30 minutter.
  • Ovnen tændes på 200°C imens.
  • Inden bagning pensles bollerne med æg. Bollerne bages midt i ovnen i ca. 15 minutter, eller indtil de har fået farve og lyder hule når du banker på bunden af dem.

Tip

  • Hvid hvede lyder næsten som hvidt hvedemel, men der er stor forskel. Hvid hvede er en type fuldkornsmel, som giver et lyst og lettere brød end andre typer fuldkornsmel. Det egner sig derfor godt til f.eks. disse lyse bamseboller.