Fuldkornssmørrebrød med forårssalat
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Forårssalat
- 100 g agurk
- 1/4 dl rødløg
- 100 g radiser
- 1 bdt krydderurter fx persille eller purløg
- 200 g nøglehulsmærket hytteost
- 1/4 tsk groft salt
- peber
- citronskal efter smag
Rugbrødsmadderne
- 1 skive fuldkornslogomærket rugbrød
- 1 kartoffel
- 1 tomat
Sådan gør du
- Skræl kartoflen og kog den ca. 10 min.
- Rødløget skrælles og alle grøntsagerne skylles.
- Agurken skæres midt over på langs. Herefter tages det våde midterstykke ud med en ske og smides væk.
- Agurken og radiserne skæres i små tern.
- Rødløget pilles og skæres også i små tern.
- Krydderurterne skylles og hakkes fint.
- Alle grønsagerne blandes i hytteosten og smages til med lidt salt og peber og en smule citronskal.
- Brug forårssalaten ovenpå dit yndlingsrugbrød med lidt kogt kartoffel og tomat.
Tip
- Forårssalaten er også lækker til kylling eller fisk.