Fuldkornspartnerskabet

Peberkager med glasur

Peberkager

1 time
Desserter, Jul
30 stk
En kagedej der er ideel til at tage børnene med i køkkenet og julehygge med småkagebagning. Der er rig mulighed for at være kreativ med udstikkere, glasur og krymmel!
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 175 g sukker
  • 75 g vand
  • 150 g blødt smør
  • 50 g lys sirup
  • 275 g hvedemel
  • 100 g fuldkornshvedemel
  • 3 g stødt kanel
  • 3 g stødt nelliker
  • 3 g stødt ingefær
  • 3 g stødt peber
  • 1 tsk natron

Glassur

  • 1 bæger pasteuriseret æggehvide
  • 150 g flormelis

Sådan gør du 

  • Sukker og vand koges kort op i en lille gryde. Tag gryden af komfuret.
  • Tilsæt smør, sirup, peber, kanel, nelliker, ingefær og natron.
  • Rør massen grundigt sammen.
  • Bland melet sammen med natron i en skål, og rør detderefter i massen i gryden. Måske dejen er lidt til den tynde side, men denskal nok sætte sig mere.
  • Kom lidt mel i bunden af en skål, og hæld peberkagedejen i. Stil dejen på køl en times tid eller til næste dag, hvis du har tid til det.
  • Kom mel på bordet, og tag den kolde dej ud. Del den i to eller tre lige store stykker, og rul en portion ud i cirka tre millimeters tykkelse. Pas på med at rul den for tynd ud, så den ikke kan slippe bordet (tjek en gang imellem).
  • Udstik med forme og løft forsigtigt peberkagerne over på en bageplade med bagepapir. Gentag med den resterende dej.
  • Kagerne bages i ca. 8-10 minutter i en 200 grader forvarmet ovn på varmluft. Pas på de ikke bliver for mørke, og nogle ovne varmer mere kraftigt. Tag dem ideelt ud når de er gyldne og bliver brune i kanterne. Hold godt øje med dem.
  • Lad dem køle helt af, før man kommer glassur på (kan udelades).
  • Ingredienserne til glassuren piskes sammen og er klar til dekoration.

Tip

  • For en mere børnevenlig version, tilsæt en mindre mængde af krydderierne.