Bagt grød med blåbær, banan og mandler
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
- 1 banan
- 1 håndfuld blåbær
- 2-3 spsk havregryn
- 1 spsk kokosmel eller kokosflager
- ½ tsk vanilje eller kanel
- 1 håndfuld mandler nødder eller kerner
- 1-2 tsk honning eller sirup
- 1 spsk olie eller smeltet smør
- 2 æg
- 1 dl mælk
Udstyr
- 1 rugbrødsform på ca. 1 ltr.
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 170 grader.
- Skær bananen i skiver og anret den i bunden af din rugbrødsform. Tilføj herefter blåbær.
- Hæld 2-3 spsk. havregryn op i en skål. Tilsæt 1 spsk. kokosmel eller kokosflager.Tilsæt kanel eller vanilje og herefter mandler, nødder eller kerner.
- Rør rundt i skålen og fordel blandingen over frugten.
- Tilsæt lidt honning eller sirup og ca. 1 spsk. olie eller smeltet smør.
- Rør 2 æg sammen med mælk og hæld det over frugt og mysli.
- Bag i 25 minutter.
Tip
- Grøden kan spises med yoghurt, skyr eller bare som den er. Den kan nydes kold eller varm.