Frugtfulde muffins med fuldkorn
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
- 50 g rørsukker
- 50 g blødt smør
- 2 æg
- 1 dl mælk
- 1 banan
- 1 1/2 tsk kanel
- 3 dl havregryn
- 2 tsk bagepulver
- 1 tsk natron
- 1/2 dl rugmel
- 1 dl hvedemel
- mandler til topping
Sådan gør du
- Pisk rørsukker og smør indtil det lysner og tilsæt herefter æg og mælk.
- Skær et skrællet æblet i små tern, mos en banan med en gaffel og tilsæt æbletern og bananmos i dejen.
- Kom derefter de resterende ingredienser i og rør indtil dejen er ensartet.
- Dejen fordeles i 8 muffinsforme og drysses evt. med lidt hakkede mandler.
- Bages i ca. 15-20 minutter ved 200 grader.
Tip
- Æblet kan evt. erstattes af en håndfuld bær.