Fuldkornspartnerskabet

Hindbær-rabarberkompot med fuldkornsknas

2 timer 20 minutter
Desserter
4 personer
Maj og juni smager af rabarber, og der findes nærmest ikke noget bedre end at servere denne syrlige frugt med et sødt og knasende modspil. Top glassene med en god portion vaniljecreme, og du har en ægte sommerdessert! Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. 

Ingredienser  

  • 500 g rabarber
  • 250 g hindbær (frosne)
  • 2-3 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk nonoxalsyre
  • 1 tsk vaniljesukker
  • Lidt grofthakket mørk chokolade 70%

Vaniljecreme

  • ½ stang vanilje
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1-2 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde

Knas

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rugflager
  • 30-40 g smør
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du 

  • Skyl rabarberne og skær enderne af. Skær i små stykker. Hindbærrene renses.
  • Kom alt i en gryde sammen med sukker, vand, vanilje og nonxalsyre. Bring det langsomt i kog og lad det koge ind i ca. 8-10 minutter, så frugten bliver mere som mos.
  • Sæt nu det hele på køl indtil det har køleskabstemperatur.

Knas til toppen

  • Smelt smør og sukker på en pande og bland derefter havregryn og rugflager i. Rist havregrynene til de er sprøde – pas på at de ikke brænder på. Hæld det ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  • Lav nu vaniljecremen ved at piske fløden til flødeskum. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Dernæst piskes æggeblommer med sukker og vaniljekorn og vendes forsigtigt med flødeskummen.
  • Smag til om der er behov for mere sukker.

Desserten samles

  • Hele desserten samles kort før servering på følgende måde: Først bærkompot, så havre/rug knasen og til sidst vaniljecreme. Dette gentages 1 gang.
  • Drys evt. til sidst med lidt grofthakket chokolade.