Hindbær/rabarber kompot med fuldkornsknas

 

Hindbær/rabarber kompot med fuldkornsknas

Forb. tid: 45 minutter
Tilb. tid: 20 minutter
Hviletid: 1 time 15 minutter
Samlet tid: 2 timer 20 minutter
Ret: Desserter
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 250 g hindbær (frosne)
  • 2-3 spsk sukker
  • 1 spsk vand
  • 1 tsk nonoxalsyre
  • 1 tsk vaniljesukker
  • lidt grofthakket mørk chokolade 70%

Vaniljecreme

  • 1/2 stang vanilje
  • 2 pasteuriserede æggeblommer
  • 1-2 spsk sukker
  • 2 dl piskefløde

Knas

  • 1 dl havregryn
  • 1 dl rugflager
  • 30-40 g smør
  • 1 spsk sukker

Sådan gør du

  • Skyl rabarberne og skær enderne af. Skær i små stykker. Hindbærrene renses.
  • Kom alt i en gryde sammen med sukker, vand, vanilje og nonxalsyre. Bring det langsomt i kog og lad det koge ind i ca. 8-10 minutter, så frugten bliver mere som mos.
  • Sæt nu det hele på køl indtil det har køleskabstemperatur.

Knas til toppen

  • Smelt smør og sukker på en pande og bland derefter havregryn og rugflager i. Rist havregrynene til de er sprøde – pas på at de ikke brænder på. Hæld det ud på et stykke bagepapir til afkøling.
  • Lav nu vaniljecremen ved at piske fløden til flødeskum. Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen. Dernæst piskes æggeblommer med sukker og vaniljekorn og vendes forsigtigt med flødeskummen.
  • Smag til om der er behov for mere sukker.

Desserten samles

  • Hele desserten samles kort før servering på følgende måde: Først bærkompot, så havre/rug knasen og til sidst vaniljecreme. Dette gentages 1 gang.
  • Drys evt. til sidst med lidt grofthakket chokolade.