Fuldkornspartnerskabet

Kammerjunkere med fuldkorn

1 time 45 minutter
Desserter
30 stk
Koldskålens bedste ven er kammerjunkere - og de er særligt gode, når de er hjemmebagte, fyldt med vanilje og lidt fuldkorn for ekstra sprødhed!
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.

Ingredienser  

  • 2 æg
  • 150 g sukker
  • 50 g smør
  • 150 g hvedemel
  • 150 g fuldkornslogomærket hvedemel f.eks. hvid hvede
  • 1 tsk bagepulver
  • ¼ tsk salt
  • 1 økologisk citron
  • ½ tsk stødt kardemomme
  • 1 vaniljestang

Sådan gør du 

  • Smelt smørret og lad det køle lidt af.
  • Pisk æg, sukker, revet citronskal, citronsaft, kardemomme, kornene fra vaniljestangen og det smeltede smør.
  • Kom hvedemel, fuldkornshvedemel, salt og bagepulver i en anden skål og rør det sammen.
  • Bland indholdet i de to skåle, rør det til en ensartet dej og sæt den på køl i 1 time.
  • Tag dejen ud og rul den mindre kugler af ca. 8 gram. Kuglerne sættes på en bageplade med bagepapir og gives et lille tryk på toppen, så det bliver lidt fladere.
  • Bag kuglerne i 14-16 minutter i en forvarmet ovn ved 170°C og varmluft. Tag kammerjunkerne ud, når de er gyldne i kanten og lad dem køle af inden servering.
  • Server med koldskål og eventuelt jordbær.