
Chokoladekage
Denne opskrift er til alle chokoladeelskere! Kagen er tæt, blød og nærmest som konfekt med en dyb chokoladesmag. Perfekt når du skal have gæster - eller bare vil forkæle familien.Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredients
- 50 g fuldkornshvedemel
- 150 g sukker
- 1 tsk vaniljestang
- 100 g mørk dessertchokolade 70%
- 100 g usaltet smør
- 3 æg
- Frisk mynte til pynt
- 1 springform 24 cm i diameter
Instructions
- Opvarm ovnen til 180 grader og beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir.
- Smelt smør og chokolade sammen i en kasserolle over en gryde med små-kogende vand. Rør undervejs til en glat ensartet masse.
- Pisk sukker, æg og mel med en elektrisk pisker indtil blandingen er lys og tyk. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab indholdet ud og tilsæt til melblandingen.
- Tilsæt derefter chokolade/smørblandingen til melblandingen og rør grundigt sammen til en ensartet masse.
- Hæld blandingen i springformen og sæt den i ovnen i 30 minutter. Nyd den lun og server gerne med frisk mynte og en god kop Oolong the.
Tip
- Hvis kagen ikke bliver spist op, så sæt den i køleskabet og nyd den kølig på 2. dagen.
- Hvis du vil have den flydende indeni, så lav en dobbeltportion i samme springform og giv den 35-45 minutter i ovnen på 180 grader.