Fuldkornspartnerskabet

Chokoladekage

50 minutter
Desserter
8 personer
Denne opskrift er til alle chokoladeelskere! Kagen er tæt, blød og nærmest som konfekt med en dyb chokoladesmag. Perfekt når du skal have gæster - eller bare vil forkæle familien.
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

  • 50 g fuldkornshvedemel
  • 150 g sukker
  • 1 tsk vaniljestang
  • 100 g mørk dessertchokolade 70%
  • 100 g usaltet smør
  • 3 æg
  • Frisk mynte til pynt
  • 1 springform 24 cm i diameter

Sådan gør du 

  • Opvarm ovnen til 180 grader og beklæd en springform (24 cm i diameter) med bagepapir.
  • Smelt smør og chokolade sammen i en kasserolle over en gryde med små-kogende vand. Rør undervejs til en glat ensartet masse.
  • Pisk sukker, æg og mel med en elektrisk pisker indtil blandingen er lys og tyk. Skær vaniljestangen igennem på langs og skrab indholdet ud og tilsæt til melblandingen.
  • Tilsæt derefter chokolade/smørblandingen til melblandingen og rør grundigt sammen til en ensartet masse.
  • Hæld blandingen i springformen og sæt den i ovnen i 30 minutter. Nyd den lun og server gerne med frisk mynte og en god kop Oolong the.

Tip

  • Hvis kagen ikke bliver spist op, så sæt den i køleskabet og nyd den kølig på 2. dagen.
  • Hvis du vil have den flydende indeni, så lav en dobbeltportion i samme springform og giv den 35-45 minutter i ovnen på 180 grader.