Fuldkornspartnerskabet

Kærnemælksboller

Kærnemælksboller med sesamfrø

Samlet tid 8 timer 15 minutter
Brød, Morgenmad
12 stk
Milde, bløde og svampede boller med kærnemælk og sesam. De holder sig gode i flere dage og er meget nemme at lave. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen. Opskriften er udviklet af Coop.
 

Ingredienser  

  • 10 g gær
  • 4 dl kærnemælk
  • 1 dl lunkent vand
  • 2 spsk sesamfrø
  • 1 spsk sukker
  • 1 tsk salt
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 400 g hvedemel

Sådan gør du 

  • Opløs gær i vand og kærnemælk i en røreskål.
  • Kom sukker, salt og sesamfrø i skålen sammen med ca. halvdelen af melet og rør godt rundt.
  • Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og sørg for, at dejen er fugtig, men ikke for flydende.
  • Kom låg på skålen og sæt den på køl natten over eller mindst 8 timer.
  • Varm ovnen op til 200 grader varmluft
  • Rør dejen let igennem, og med to spiseskeer sættes ca.12 klatter af boller på en bageplade med bagepapir.
  • Du kan evt. forme dem lidt med fugtige hænder, og drysse sesamfrø over dem.
  • Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag bollerne gyldne i ca. 16-18 min.
  • Lad bollerne køle lidt af på en bagerist inden servering.

Tip

  • Bollerne egner sig godt til madpakken, eftermiddagssnacken og til morgenbordet.