Kærnemælksboller med sesamfrø
Milde, bløde og svampede boller med kærnemælk og sesam. De holder sig gode i flere dage og er meget nemme at lave. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen. Opskriften er udviklet af Coop.
Ingredienser
- 10 g gær
- 4 dl kærnemælk
- 1 dl lunkent vand
- 2 spsk sesamfrø
- 1 spsk sukker
- 1 tsk salt
- 200 g fuldkornshvedemel
- 400 g hvedemel
Sådan gør du
- Opløs gær i vand og kærnemælk i en røreskål.
- Kom sukker, salt og sesamfrø i skålen sammen med ca. halvdelen af melet og rør godt rundt.
- Tilsæt resten af melet lidt ad gangen og sørg for, at dejen er fugtig, men ikke for flydende.
- Kom låg på skålen og sæt den på køl natten over eller mindst 8 timer.
- Varm ovnen op til 200 grader varmluft
- Rør dejen let igennem, og med to spiseskeer sættes ca.12 klatter af boller på en bageplade med bagepapir.
- Du kan evt. forme dem lidt med fugtige hænder, og drysse sesamfrø over dem.
- Sæt bagepladen i midten af ovnen og bag bollerne gyldne i ca. 16-18 min.
- Lad bollerne køle lidt af på en bagerist inden servering.
Tip
- Bollerne egner sig godt til madpakken, eftermiddagssnacken og til morgenbordet.