Maltbrød coop

Rugbrød med kerner uden surdej

Samlet tid 3 timer
Brød, Food service brød
1 stk
Kernerugbrød med maltmel og kerner. Et godt rugbrød til dig, der ikke har en surdej.
Opskriften er udviklet af Coop og lever op til Fuldkornslogoet.
1

Ingredienser 

  • 1 dl Mørk øl
  • 1 dl Varmt vand
  • 25 g Gær
  • 2 dl Kærnemælk
  • 3 dl Skyr
  • 10 g Salt
  • 1 spsk Mørk sirup
  • 2 spsk Maltmel (kan udelades)
  • 400 g Rugmel
  • 50 g Græskarkerner
  • 60 g Hørfrø
  • 70 g Solsikkekerner
  • 100 g Fuldkornshvedemel
  • 100 g Hvedemel
  • 1 spsk Rapsolie
  • 2 spsk Blå birkes
  • 2 spsk Græskarkerner

Sådan gør du 

  • Bland den mørke øl med det varme vand i en skål, og rør gæren ud heri.
  • Tilsæt herefter kærnemælk, skyr, salt, sirup og rugmel – eventuelt også maltmel.
  • Bland alle kerner i dejen, og tilsæt hvedemel og fuldkornshvedemel lidt ad gangen. Ælt dejen grundigt.
  • Dejen skal være temmelig fast, så derfor kan det være, at du skal tilsætte mere eller mindre hvedemel og fuldkornshvedemel.
  • Drys lidt mel over dejen, dæk skålen til, og lad den hæve til dobbelt størrelse i ca. 45 minutter.
  • Ælt dejen igennem i skålen, og flyt den over i en bageform, der er smurt med lidt rapsolie. Dæk dejen til, og lad den efterhæve i ca. 30 minutter.
  • Pensl brødet med vand, og drys eventuelt birkes og græskarkerner over.
  • Bag rugbrødet ved 175 grader almindelig ovn på nederste ovnrille i ca. 1 ½ time, indtil det lyder hult, når du banker på bunden af det.
  • Lad rugbrødet køle af under et viskestykke.
  • Vent med at skære af brødet til næste dag, eller til det er helt koldt.