Risalamande
En klassiker på julebordet som også er lækker i denne lidt utraditionelle fuldkornsvariant. Desserten har lidt bid, hvilket er lækkert i kontrast til den ellers lidt fede smag. Dine gæster vil blive positivt overraskede!Denne opskrift lever ikke til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
Risengrød med fuldkornsris
- 200 g fuldkornsgrødris råris
- 2 dl vand
- 8 dl mælk
- 1 tsk salt
Risalamande
- 1 portion fuldkornsrisengrød
- 1 stang vanilje
- 2 dl skyr
- 2 spsk flormelis
- 20 g Pistacienødder
Sådan gør du
Risengrød med Fuldkornsris
- Skyl risene og læg dem i en gryde med vand, og lad dem stå i 6-8 timer.
- Kog blandingen med risene indtil vandet er suget helt op (i 2-3 min).
- Tilsæt mælk, og lad grøden koge med låg ved svag varme i ca. 45 min. indtil risene føles møre (de vil stadig have lidt bid).
- Rør i gryden undervejs. Smag til med salt.
- Afkøl grøden så den kan laves til risalamande.
Risalamande
- Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det med sukker og flormelis.
- Rør den kolde risengrød op med skyr og vaniljekornene.
- Servér risalamande med pistachenødder, og/eller med en bærsovs som fx kirsebær.
Tip
- Hvis du laver grøden uden iblødsætning af risene i de 6-8 timer, vil kogetiden blive forlænget til ca. 75