Fuldkornspartnerskabet

Risalamande

50 minutter
Desserter, Jul
4 personer
En klassiker på julebordet som også er lækker i denne lidt utraditionelle fuldkornsvariant. Desserten har lidt bid, hvilket er lækkert i kontrast til den ellers lidt fede smag. Dine gæster vil blive positivt overraskede!
Denne opskrift lever ikke til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

Risengrød med fuldkornsris

  • 200 g fuldkornsgrødris råris
  • 2 dl vand
  • 8 dl mælk
  • 1 tsk salt

Risalamande

  • 1 portion fuldkornsrisengrød
  • 1 stang vanilje
  • 2 dl skyr
  • 2 spsk flormelis
  • 20 g Pistacienødder

Sådan gør du 

Risengrød med Fuldkornsris

  • Skyl risene og læg dem i en gryde med vand, og lad dem stå i 6-8 timer.
  • Kog blandingen med risene indtil vandet er suget helt op (i 2-3 min).
  • Tilsæt mælk, og lad grøden koge med låg ved svag varme i ca. 45 min. indtil risene føles møre (de vil stadig have lidt bid).
  • Rør i gryden undervejs. Smag til med salt.
  • Afkøl grøden så den kan laves til risalamande.

Risalamande

  • Flæk vaniljestangen, skrab kornene ud og bland det med sukker og flormelis.
  • Rør den kolde risengrød op med skyr og vaniljekornene.
  • Servér risalamande med pistachenødder, og/eller med en bærsovs som fx kirsebær.

Tip

  • Hvis du laver grøden uden iblødsætning af risene i de 6-8 timer, vil kogetiden blive forlænget til ca. 75