Fuldkornspartnerskabet

Rugbrødssandwich med kikærtesalat og urter

25 minutter
Frokost
4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 8 sk rugbrød
  • ½ agurk
  • Blandede salatblade

Vegetarsalat

  • ½ dåse kogte kikærter drænet
  • 50 g ærter
  • 2 stk forårsløg 40 g
  • 1 rødt æble med skræl
  • 2 spsk skyr eller creme fraiche 9%
  • ½ fed hvidløg presset
  • ½ tsk sennep
  • ½ tsk akaciehonning
  • 1 spsk estragon
  • 1 spsk persille
  • ½ tsk salt
  • peber

Sådan gør du 

Vegetarsalat

  • Kikærterne drænes og hinderne fjernes fra kikærterne.
  • Mos kikærterne groft med en gaffel eller lignende.
  • Snit forårsløgene og æblet fint og vend med kikærter og ærter.
  • Bland skyr, hvidløg, sennep, honning, salt og peber. Hak persille og estragon fint og vend med dressingen, kikærter og ærter.

Samling af sandwich

  • Rist rugbrødsskiverne. Læg salatblade på den ene skive. Top dernæst med passende mængde vegetarsalat og slut af med tynde skiver agurk og en skive rugbrød.