Rugbrødssandwich med kikærtesalat og urter
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 8 sk rugbrød
- ½ agurk
- Blandede salatblade
Vegetarsalat
- ½ dåse kogte kikærter drænet
- 50 g ærter
- 2 stk forårsløg 40 g
- 1 rødt æble med skræl
- 2 spsk skyr eller creme fraiche 9%
- ½ fed hvidløg presset
- ½ tsk sennep
- ½ tsk akaciehonning
- 1 spsk estragon
- 1 spsk persille
- ½ tsk salt
- peber
Sådan gør du
Vegetarsalat
- Kikærterne drænes og hinderne fjernes fra kikærterne.
- Mos kikærterne groft med en gaffel eller lignende.
- Snit forårsløgene og æblet fint og vend med kikærter og ærter.
- Bland skyr, hvidløg, sennep, honning, salt og peber. Hak persille og estragon fint og vend med dressingen, kikærter og ærter.
Samling af sandwich
- Rist rugbrødsskiverne. Læg salatblade på den ene skive. Top dernæst med passende mængde vegetarsalat og slut af med tynde skiver agurk og en skive rugbrød.