Fuldkornspartnerskabet

Fuldkornssandwich med grillet grønt

Sandwich med bagt aubergine, hummus og mozzarella

Samlet tid 3 timer
Frokost
4 personer
Perfekt til en skovtur, til madpakken på farten eller bare til en opgraderet frokost derhjemme. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

Sandwichbrød

  • 500 g koldt vand
  • 20 g gær
  • 6 g salt
  • 50 g havregryn
  • 50 g rugkerner
  • 200 g fuldkornshvedemel
  • 275 g hvedemel

Sandwichfyld

  • 1 aubergine
  • 1 pk mozzarella
  • 2 store bøftomater
  • Et par håndfulde spinatblade
  • 1 pk færdiglavet hummus
  • Olivenolie til stegning
  • Salt og peber

Sådan gør du 

Sandwichbrød

  • Læg rugkernerne i blød, enten natten over eller ved at hælde kogende vand over kernerne, og vente til de er kølet ned.
  • Gær og salt røres ud i vandet.
  • Derefter røres havregryn og rugkerner ud i vandet.
  • Nu tilsættes melet og dejen æltes grundigt til den samler sig. Gerne på røremaskine, ca. 10 min.
  • Dejen foldes og sættes til hævning tildækket i ca. 1 times tid til den er hævet til dobbelt størrelse.
  • Vælt forsigtig dejen ud på et let meldrysset bord og skær nu otte sandwichbrød.
  • Brødene formes som aflange sandwichbrød. Når brødene er formet vendes de i kerner, frø eller havregryn.
  • Brødene sættes til hævning i ca 30 min til de er hævet lidt op.
  • Tænd ovnen på 220 grader.
  • Bag brødene midt i oven til de er lysebrune og lyder hule. Ca. 15-20 min.

Sandwichfyld

  • Skær auberginen i aflange tynde skiver. Strøg salt henover auberginerne og lad dem trække i et par minutter, så den bitre væde trækkes ud. Fjern væde og salt med et stykke køkkenrulle.
  • Du kan vælge at bage auberginen i ovnen med lidt olivenolie, eller stege på en pande i olien. Auberginen er færdig, når den har taget let farve.
  • Skyl salat og tomater og skær tomaterne i skiver.
  • Skær sandwichbrødet over og smør hummus på. Derefter kommes tomater, aubergine, spinat og mozzarella i skiver på. Giv det et drys peber og server.