Sandwich med bagt aubergine, hummus og mozzarella
Perfekt til en skovtur, til madpakken på farten eller bare til en opgraderet frokost derhjemme. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Sandwichbrød
- 500 g koldt vand
- 20 g gær
- 6 g salt
- 50 g havregryn
- 50 g rugkerner
- 200 g fuldkornshvedemel
- 275 g hvedemel
Sandwichfyld
- 1 aubergine
- 1 pk mozzarella
- 2 store bøftomater
- Et par håndfulde spinatblade
- 1 pk færdiglavet hummus
- Olivenolie til stegning
- Salt og peber
Sådan gør du
Sandwichbrød
- Læg rugkernerne i blød, enten natten over eller ved at hælde kogende vand over kernerne, og vente til de er kølet ned.
- Gær og salt røres ud i vandet.
- Derefter røres havregryn og rugkerner ud i vandet.
- Nu tilsættes melet og dejen æltes grundigt til den samler sig. Gerne på røremaskine, ca. 10 min.
- Dejen foldes og sættes til hævning tildækket i ca. 1 times tid til den er hævet til dobbelt størrelse.
- Vælt forsigtig dejen ud på et let meldrysset bord og skær nu otte sandwichbrød.
- Brødene formes som aflange sandwichbrød. Når brødene er formet vendes de i kerner, frø eller havregryn.
- Brødene sættes til hævning i ca 30 min til de er hævet lidt op.
- Tænd ovnen på 220 grader.
- Bag brødene midt i oven til de er lysebrune og lyder hule. Ca. 15-20 min.
Sandwichfyld
- Skær auberginen i aflange tynde skiver. Strøg salt henover auberginerne og lad dem trække i et par minutter, så den bitre væde trækkes ud. Fjern væde og salt med et stykke køkkenrulle.
- Du kan vælge at bage auberginen i ovnen med lidt olivenolie, eller stege på en pande i olien. Auberginen er færdig, når den har taget let farve.
- Skyl salat og tomater og skær tomaterne i skiver.
- Skær sandwichbrødet over og smør hummus på. Derefter kommes tomater, aubergine, spinat og mozzarella i skiver på. Giv det et drys peber og server.