Smørrebrød med fuldkorn
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
Ostemad
- 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
- 1 skive nøglehulsmærket ost
- 20 g grøn peber
- 20 g rød peber
Laksemad
- 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
- 25 g laks
- 1 hjertesalatblad
- 25 g agurk
- 3 tsk dild
Æggemad med grøntsagstopping
- 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
- 1 æg
- 2 tsk skyr
- 1 tsk fedtfattig mayonnaise
- 1 radise
- 25 g avokado
- 1-2 tsk karse
- 1 hjertesalatblad
Fiskefrikadellemad
- 1/2 skive fuldkornslogomærket rugbrød
- 50 g fiskefrikadelle
- 1 tsk fedtfattig remoulade
- 25 g agurk
- 1 hjertesalatblad
Sådan gør du
- Skær 2 skiver rugbrød over til 4 halve skiver.
- læg et hjertesalatblad og en skive ost på den første halve skive rugbrød. Pynt med rød og grøn peberfrugt i tern.
- Læg et hjertesalatblad og et stykke laks på den næste skive rugbrød. Pynt med agurk i tern og dild.
- Anret den næste halve skive rugbrød med et hjertesalatblad og et halveret kogt æg. Rør skyr og mayonnaise sammen til en dressing og læg ovenpå. Pynt med radise og avocado i tern samt karse.
- Læg et hjeretsalatblad og en halveret fiskefrikadelle på den sidste halve skive rugbrød. Pynt med remoulade og agurk i tern.