Fuldkornspartnerskabet

Tomatmad med urtemayo, feta og ristede løg

20 minutter
Frokost, Smørrebrød
4 personer
Opskriften er udviklet af Jesper Panorama i anledning af Smørrebrødsugen.

Ingredienser  

  • 4 sk godt fuldkornsbrød
  • 1-2 bøftomater
  • 12 cherrytomater
  • 2-3 blade frisésalat eller krølsalat
  • 1 rødløg
  • Lidt ristede løg
  • ½ potte basilikum
  • ½ potte timian
  • dl mayonnaise
  • ½ dl olie
  • Lidt feta
  • ½ tsk salt
  • 1 spsk rørsukker

Sådan gør du 

Tomaterne

  • Skær tomaterne i 3 mm tykke skiver. Skær top og bund af. Del cherrytomaterne.

Rødløg

  • Pil løget og skær top og bund af. Hak derefter løget fint i små tern.

Fetaen

  • Pluk fetaen i små stykker.

Basilikum og timian

  • Pluk bladene af både timian og basilikum, gem 12 blade af de pæneste fra basilikummen.
  • Hak resten fint.

Mayonnaisen

  • Bland mayonnaisen, basilikum og timian sammen. Lad det trække så lang tid du har, gerne et døgn i køleskabet.

Bagte cherrytomater

  • Tænd ovnen på 130 graders varmluft.
  • Skyl de 12 stk. cherrytomater, fjern stilkene og halvér dem. Læg bagepapir på en bageplade og læg de halve tomater herpå. Spray olien, så det kommer over alle tomaterne. Du kan også pensle dem. Drys med lidt salt og rørsukker. Bag tomaterne i oven i 1 time og 20 minutter. Lad tomaterne køle af.

Anretning

  • Rugbrødet smøres med lidt smør. På rugbrødet lægges et lille håndfuld salat. Derpå skiver af bøftomat, fyld en stribe af basilikum- og timianmayonnaisen på midten af brødet, derpå lægges de bagte cherrytomater. Til sidst pyntes af med basilikum bladene og ristede løg. Velbekomme!