Go Back

Rugbrødsboller

Denne opskrift lever ikke op til fuldkorslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Da gæren ikke kan virke ordentligt, hvis brødet bliver for groft, tilsætter man en surdej til eks. rugbrød. I nedenstående opskrift er der anvendt en færdig rugbrødsblanding, da den indeholder en tørret surdej med en bakteriekultur, der får dejen til at hæve.
Forb. tid10 min
Tilb. tid20 min
Hviletid på køl12 t
Samlet tid12 t 30 min
Ret: Morgenmad
Antal: 9 stk.

Ingredienser

  • 1 mørk hvidtøl
  • 2 dl vand
  • 12 1/2 g gær (1/4 pakke)
  • 200 g hvedemel
  • 100 g knækket rug
  • 450 g færdig rugbrødsblanding
  • 1 tsk salt

Sådan gør du

  • Vand, øl og gær røres sammen, mel typerne og salt tilsættes, og det hele røres sammen til en ensartet lidt flydende dej.
  • Dejen sættes på køl og hæver natten over, hvorefter den med en grydeske, sættes af i 9 boller på en bageplade. Alternativt kan dejen fordeles i 9 smurte muffins silikoneforme, så de får den fine facon som på billedet.
  • Bag bollerne 18-20 minutter ved 200 grader.

Noter

Du kan evt. lade dejen hæve i forme natten over på køl.