Go Back

Risotto med asparges og spinat

Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Forb. tid10 min
Tilb. tid45 min
Samlet tid55 min
Ret: Aftensmad
Antal: 4 personer

Ingredienser

  • 300 g brune fuldkornsris
  • 1 dl hvidvin
  • 1 tsk olie
  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 100 g ricotta
  • 200 g spinat
  • 200 g asparges
  • 6 dl vand
  • 1 grøntsagsbouillon

Sådan gør du

  • Hak løg og hvidløg og steg det i olien. Når løgene er klare, tilsættes ris og steges med i et par minutter. Tilsæt hvidvin og kog til det er næsten helt fordampet.
  • Kom vand og bouillonterning i gryden og kog lige så længe, som det angives på rispakken. Det er vigtigt, at risene hele tiden er dækket af vand. Tilsæt derfor mere vand, hvis for meget fordamper under kogningen.
  • Når risene er kogt færdige, fjernes låget og det resterende væske koges væk, indtil der kun er lidt tilbage i bunden af gryden. Tilsæt spinat og asparges skåret i mindre stykker og lad det koge med i 1 minut.
  • Kom til sidst ricottaen i og rør rundt, indtil risottoen samler sig.