Go Back

Lyse hveder

Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet.
Disse lyse hveder med 15% fuldkorn, er nemme og lækre at lave. Perfekte til St. Bededag eller en anden anledning, hvor hjemmebag passer ind. Server dem på klassisk facon nyristede og med kold smør.
Forb. tid30 min
Tilb. tid3 t
Samlet tid3 t 30 min
Ret: Brød
Antal: 16 stk

Ingredienser

  • 3 dl koldt vand
  • 3 dl mælk
  • 30 g gær
  • 2 æg
  • 50 g sukker
  • 1 tsk kardemomme
  • 850 g hvedemel
  • 150 g fuldkornslogomærket hvedemel F.eks. hvid hvede, spelt eller ølandshvede
  • 10 g salt
  • 50 g blødt smør

Sådan gør du

  • Vand og mælk kommes i en gryde og lunes forsigtigt op til det bliver fingervarmt.
  • Vand og mælk kommes derefter i en skål og gæren tilsættes og røres ud.
  • Tilsæt dernæst æg, kardemomme og sukker og bland det sammen.
  • Nu tilsættes mel og salt og dejen røres godt sammen.
  • Når dejen er rørt sammen tilsættes det bløde smør i små stykker, og dejen røres til smørret er æltet godt ind i dejen og den er blank og elastisk.
  • Dejen skal nu hæve til ca. dobbelt størrelse. Det tager ca 1½-2 timer.
  • Når dejen er hævet færdig vippes den ud på et meldrysset bord, hvorefter den deles i 16 stykker.
  • Hver bolle formes og sættes på en bageplade med bagepapir med ca. 3 cm mellemrum.
  • Dæk bollerne til og lad dem hæve i ca. 1 time.
  • 30 min. inden bollerne er færdige med at hæve tændes for ovnen på 220 grader alm ovn.
  • Bollerne bages i midt i ovnen i ca. 12-14 min, eller til de lyder hule når du banker under dem.
  • Afkøles på en rist.

Noter

Ønsker du en blød skorpe på dine hveder, så dæk dem med et viskestykke, men de køler af.