Flerkornssoftkernerugbrød

Flerkorns-softkernerugbrød

Tilb. tid 2 timer 30 minutter
Food service brød
12 rugbrød
Smagfuldt, karakteristisk og saftigt fuldkorns softekernerugbrød fyldt med frø og kerner - et fuldkornsmærket rugbrød til hele familien. Giver 20 små rugbrød eller 12 store rugbrød.
Opskriften er udviklet til food service og storkøkkener af Valsemøllen og lever op til Fuldkornslogoet.
12

Ingredienser 

  • 12.500 g Fuldkorn Softkernerugbrød 100/0 NaturAks
  • 120 g gær (60 g tørgær)
  • 9500 g Vand
  • Dejvægt i alt22.120 g

Sådan gør du 

Dejtemperatur

  • 28-30°C.

Æltetid

  • 20 min. Langsomt.

Liggetid

  • Ingen - Vejes direkte i formen.

Dejvægt

  • 1.100 g/1.800 g

Form

  • Lille rugbrød: 1,8 L rugbrødsform (1.100 g). Stort rugbrød: 3 L rugbrødsform (1.800 g).

Dekoration

  • 12 g Sesamfrø.

Hævetid

  • 50 min. til formens kant.
  • Bagetemperatur (vejl.)
  • Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp.

Bagetid (vejl.)

  • 50-60 min. (Kernetemperatur på min. 94°C).