Fuldkornspartnerskabet

Tortillas med kylling, grønt og salsa

Fuldkornstortilla med kylling, aubergine og to slags salsa

1 time 15 minutter
Aftensmad
4 personer
Retten kan tilpasses afhængig af hvor meget tid der er til rådighed. De to salaser kan erstattes af købesalsa, men er der tid nok, kan det anbefales at kaste sig ud i disse hjemmelavede.
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 1 pk fuldkornslogomærket tortillas

Kylling

  • 4 stk kyllingbryster
  • 2 spsk olivenolie
  • ½ tsk salt
  • peber + evt andet ønsket krydderi

Bagte auberginebåde

  • 1 stk aubergine
  • 1 fed hvidløg
  • 2 spsk olivenolie

Majssalsa

  • 2 stk friske majskolber kan også købe hele majskolber på frost
  • 1 stk lille rødløg
  • 1 tsk sambal olek eller anden chili sauce
  • 1 spsk olivenolie
  • ½ bdt koriander
  • 1 stk lime presset
  • 1 knsp salt og peber

Spicy tomatsalsa

  • 4 stk storte tomater
  • 2 stk peberfrugt
  • 2 spsk syltede jalapenos
  • 2 fed hvidløg
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 tsk rødvinseddike
  • 1 knsp salt og peber

Cremefraiche med koriander

  • 2 dl cremefraiche 9%
  • ½ bdt koriander

Sådan gør du 

Kylling

  • Kyllingbrysterne lægges i et fad og pensles med olivenolie.
  • Salt, peber og eventuelt andre krydderier drysses over.
  • Fadet dækkes med stanniol og kyllingen bages i ovnen ved 190 grader i ca. 25 min.
  • Når kyllingen er gennemstegt rives den i mindre stykker med to gafler.
  • Kyllingen holdes lunt i fadet indtil servering.

Bagte auberginebåde

  • Auberginen skylles og skære i både.
  • Hvidløget presses ned i olivenolie og blandingen pensles på auberginebådene.
  • Bådene bages gyldne i ovnen ved 190 grader.

Majssalsa

  • Majskolberne koges møre og køles af.
  • Majskornene skæres derefter af kolberne og kommes i en skål.
  • Rødløg snittes i halve meget tynde skiver og kommes i skålen til majsene.
  • Sambal olek, olivenolie, hakket koriander, og limesaft tilsættes også og vendes sammen.
  • Salsa'en smages til med salt og peber.

Spicy tomatsalsa

  • Tomaterne skæres i små tern og kommes i en skål.
  • Peberfrugter skæres ligeledes i små tern og jalapenos hakkes også inden de også kommes i skålen til tomaterne.
  • Hvidløget hakkes fint og kommes i sammen med olivenolie, rødvindeddike og salt og peber.
  • Salsa'en smages til med salt og peber.

Cremefraiche med koriander

  • Cremefraiche røres sammen med den hakkede koriander

Anret

  • Tortillaerne varmes på en varm pande.
  • Server tortillaerne med kylling, auberginer, majssalsa, spicy tomatsalsa og creme fraiche.