Lammelækker fuldkornspasta
Lady og vagabondens klassiker! En blød tomatsauce, krydrede lækre lammedeller og spaghetti - bedre bliver det ikke. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 400 g fuldkornspasta
- persille til topping
Tomatsauce
- 2 løg
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk rapsolie
- 2 gulerødder
- 3 stilke bladselleri
- 2 ds hakkede tomater
- 1/2 tsk groft salt
- peber
Lammedeller
- 400 g lammefars max 3-7% fedt
- 1 løg
- 2 gulerødder
- 2 fed hvidløg
- 1 æg
- ½ dl skummetmælk
- 1 dl havregryn
- 3 spsk hvid hvede fuldkornsmel
- ½ tsk groft salt
- peber
- 1 bdt persille
Sådan gør du
Tomatsauce
- Skræl løg og hvidløg og skær i små tern. Svits dem i olien.
- Skræl gulerødderne og vask grøntsagerne. Skær dem i små tern. Tilsæt dem herefter til gryden sammen med 2 dåser hakkede tomater.
- Lad det hele simre i cirka ½ time og smag til med salt, peber og sukker.
Lammedeller
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
- Vask og skræl alle grønsagerne og kom det hele ned i en blender eller foodprocessor, så det hele hakkes i små stykker. Bland det med farsen og de resterende ingredienser og rør indtil du får en ensartet masse.
- Form små kødboller med en teske og læg dem på et stykke bagepapir.
- Bag kødbollerne i ca. 15 til 20 min. i ovnen.
- Mens kødbollerne bages færdige, koges pastaen efter anvisning på pakken, og persillen skylles og hakkes fint.
- Pastaen serveres med den varme tomatsovs og kødboller toppet med frisk persille.
Tip
- Brug gerne kalvefars i stedet for lam og brug de krydderurter, du bedst kan lide.