Fuldkornspartnerskabet

Lammelækker fuldkornspasta

55 minutter
Aftensmad
4 personer
Lady og vagabondens klassiker! En blød tomatsauce, krydrede lækre lammedeller og spaghetti - bedre bliver det ikke. Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 400 g fuldkornspasta
  • persille til topping

Tomatsauce

  • 2 løg
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk rapsolie
  • 2 gulerødder
  • 3 stilke bladselleri
  • 2 ds hakkede tomater
  • 1/2 tsk groft salt
  • peber

Lammedeller

  • 400 g lammefars max 3-7% fedt
  • 1 løg
  • 2 gulerødder
  • 2 fed hvidløg
  • 1 æg
  • ½ dl skummetmælk
  • 1 dl havregryn
  • 3 spsk hvid hvede fuldkornsmel
  • ½ tsk groft salt
  • peber
  • 1 bdt persille

Sådan gør du 

Tomatsauce

  • Skræl løg og hvidløg og skær i små tern. Svits dem i olien.
  • Skræl gulerødderne og vask grøntsagerne. Skær dem i små tern. Tilsæt dem herefter til gryden sammen med 2 dåser hakkede tomater.
  • Lad det hele simre i cirka ½ time og smag til med salt, peber og sukker.

Lammedeller

  • Tænd ovnen på 200 grader varmluft.
  • Vask og skræl alle grønsagerne og kom det hele ned i en blender eller foodprocessor, så det hele hakkes i små stykker. Bland det med farsen og de resterende ingredienser og rør indtil du får en ensartet masse.
  • Form små kødboller med en teske og læg dem på et stykke bagepapir.
  • Bag kødbollerne i ca. 15 til 20 min. i ovnen.
  • Mens kødbollerne bages færdige, koges pastaen efter anvisning på pakken, og persillen skylles og hakkes fint.
  • Pastaen serveres med den varme tomatsovs og kødboller toppet med frisk persille.

Tip

  • Brug gerne kalvefars i stedet for lam og brug de krydderurter, du bedst kan lide.