Græskarsuppe
Græskarsuppe der passer perfekt til vinteren og ideel anledning til at få brugt sine rugbrødsrester med en opgradering til lækre crutoner.
Ingredienser
- 1 kg ca. 1 stort hokkaidogræskar
- 1 spsk olie
- 1 stort løg
- 2 spsk revet ingefær
- 1 stk chili
- 3 fed hvidløg
- 1 tsk spidskommen
- 2 stk grøntsagsbouillon
- 8 dl vand
Toppings
- 3 skiver fuldkornsrugbrød
- ½ tsk salt
- lidt revet kokos
- ½ spsk olivenolie
- 1 håndfuld koriander
- 4 spsk skyr
Sådan gør du
Suppe
- Skræl græskaret og skær det ud i tern. Hak løg, hvidløg og chili. Varm olien op i en stor gryde og svits løg, ingefær, chili, hvidløg og spidskommen. Tilsæt græskar, bouillon og vand. Kog retten i ca. 20 minutter eller til græskaret er mørt. Blend til en suppe og smag til med peber.
Toppings
- Skær rugbrødet ud i små tern og bland det med olien. Rist det på en pande og lad det køle helt af. Bland det ristede rugbrød med kokos.
Servering
- Server suppentoppet med rugbrødstopping, friske koriander, en lille spsk. skyr og lime.