Fuldkornspartnerskabet

Græskarsuppe i skåle

Græskarsuppe

20 minutter
Aftensmad, Supper
4 personer
Græskarsuppe der passer perfekt til vinteren og ideel anledning til at få brugt sine rugbrødsrester med en opgradering til lækre crutoner.

Ingredienser  

  • 1 kg ca. 1 stort hokkaidogræskar
  • 1 spsk olie
  • 1 stort løg
  • 2 spsk revet ingefær
  • 1 stk chili
  • 3 fed hvidløg
  • 1 tsk spidskommen
  • 2 stk grøntsagsbouillon
  • 8 dl vand

Toppings

  • 3 skiver fuldkornsrugbrød
  • ½ tsk salt
  • lidt revet kokos
  • ½ spsk olivenolie
  • 1 håndfuld koriander
  • 4 spsk skyr

Sådan gør du 

Suppe

  • Skræl græskaret og skær det ud i tern. Hak løg, hvidløg og chili. Varm olien op i en stor gryde og svits løg, ingefær, chili, hvidløg og spidskommen. Tilsæt græskar, bouillon og vand. Kog retten i ca. 20 minutter eller til græskaret er mørt. Blend til en suppe og smag til med peber.

Toppings

  • Skær rugbrødet ud i små tern og bland det med olien. Rist det på en pande og lad det køle helt af. Bland det ristede rugbrød med kokos.

Servering

  • Server suppentoppet med rugbrødstopping, friske koriander, en lille spsk. skyr og lime.