Fuldkornspartnerskabet

Pandestegt laks med fuldkornsotto og palmekål

1 time
Aftensmad
4 personer
Det er ingen sag at spise sin fisk, når den serveres med kærlighed og gode smage. Har du en rest ris, speltkerner eller quinoa er det perfekt, ellers kan du også nøjes med en eller to af disse korn. Denne ret lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

Laks

  • 4 stk laks
  • 1 spsk olivenolie
  • 1 stk citron i både
  • 1 bdt dild groft hakket

Fuldkornsotto

  • 2 dl fuldkornslogomærket ris forkogt
  • 2 dl fuldkornslogomærket speltkerner forkogt
  • 4 spsk quinoa forkogt
  • 1 stk zitauerløg
  • 200 g palmekålsblade alternativ kan være grønkål
  • 3 spsk grøn pesto
  • 1 dl græsk yoghurt 2%
  • 2 spsk revet parmesan
  • salt og peber

Råkost

  • 1 stk rødbede
  • 1/4 stk kålråbi
  • 2 spsk æblecidereddike
  • 2 spsk olivenolie
  • salt og peber

Sådan gør du 

Råkost

  • Rødbeden og kålrabien snittes på enten et mandolinjern eller et rivejern.
  • I en skål vendes det sammen med eddike, olie og salt og peber.

Fuldkornsotto

  • De forkogte ris, kerner og quinoa blandes i en skål og sættes til side.
  • Løgene hakkes fint og steges på en pande med lidt olie.
  • Palmekålen snittes også i strimler og kommes på panden med løgene efter et par minutter.
  • Tilsæt dernæst kornblandingen og vend det hele sammen.
  • Tilsæt pestoen og 1 dl vand og bring det til simrepunktet.
  • Til sidst tilsættes yoghurt og parmesan og det hele varmes godt igennem.
  • Der smages til med salt og peber

Laks

  • Laksen steges på skindsiden på en pande med lidt olie.
  • Efter et par minutter vendes laksen og den steges færdig.

Server

  • Server laksen med dild, citron, fuldkornsotto og råkost - Velbekomme!

Tip

  • Denne ret er god hvis du har kogte ris, kerner eller quinoa til overs. Har du ikke alle tre slags kan du sagtens nøjes med den ene eller to af dem.