Gulerodsbrød

Gulerodsrugbrød

Food service brød
Denne opskrift er udviklet til food service og storkøkkener af Valsemøllen. Et godt rugbrød med 20/80 naturaks. Opskriften lever op til Fuldkornslogoet

Ingredienser 

Iblødsætning

  • 900 g Solsikkekerner
  • 900 g Skårne rugkerner, NaturAks
  • 300 g Basis Rugbrød Mørk 20/80 NaturAks
  • 2000 g Vand

Opskrift

  • 4100 g Iblødsætning
  • 600 g Basis Rugbrød Mørk 20/80 NaturAks
  • 900 g Reven gulerod
  • 3500 g Rugmel NaturAks
  • 70 g Gær
  • 2900 g Vand
  • Dejvægt i alt 12.070 g

Sådan gør du 

Dejtemperatur

  • 28-30°C

Æltetid (vejl.)

  • 15 min. Langsomt.

Liggetid

  • 30 min. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning.

Dejvægt

  • 1.100 g i Aluform 76140 eller 1,8 L rugbrødsform10x

Rasketid (vejl.)

  • 45-50 min.

Bagetemperatur (vejl.)

  • 250°C, faldende til 190 °C. Damp ved indsætning i ovn. Gastroovn: Indsættes ved 230 °C faldende til 160-170°C.

Bagetid (vejl.)

  • 50-55 min.