
Gulerodsrugbrød
Denne opskrift er udviklet til food service og storkøkkener af Valsemøllen. Et godt rugbrød med 20/80 naturaks. Opskriften lever op til Fuldkornslogoet

Ingredienser
Iblødsætning
- 900 g Solsikkekerner
- 900 g Skårne rugkerner, NaturAks
- 300 g Basis Rugbrød Mørk 20/80 NaturAks
- 2000 g Vand
Sådan gør du
Dejtemperatur
- 28-30°C
Æltetid (vejl.)
- 15 min. Langsomt.
Liggetid
- 30 min. Derefter køres 1 min. ved langsom hastighed inden afvejning.
Dejvægt
- 1.100 g i Aluform 76140 eller 1,8 L rugbrødsform10x
Rasketid (vejl.)
- 45-50 min.
Bagetemperatur (vejl.)
- 250°C, faldende til 190 °C. Damp ved indsætning i ovn. Gastroovn: Indsættes ved 230 °C faldende til 160-170°C.
Bagetid (vejl.)
- 50-55 min.