
Økologisk bryghus rugbrød
Bryghus rugbrød med mørk malt og øl der giver en god smag til rugbrødet. Denne opskrift er primært udviklet til food service og storkøkkener. Opskriften lever op til fuldkornslogoet. Opskriften er udviklet af Valsemøllen

Ingredienser
Iblødsætning
- 2300 g Skårne rugkerner
- 250 g Økologisk surdej til rugbrød
- 500 g Økologisk porter/stout øl
- 120 g Salt
- 75 g Økologisk mørk malt
- 20 g Økologisk gær
- 1825 g Vand
- Iblødsætning i alt 5.100 g
Opskrift
- 5100 g Iblødsætning
- 1825 g Stenformalet rugmel, dansk øko
- 1825 g Rugsigtemel, stenformalet dansk øko
- 40 g Økologisk gær
- 2400 g Vand
- Dejvægt i alt 11.190 g
Sådan gør du
- Alle ingredienser hældes i æltekar el. rørekedel med spartel.
Dejtemperatur
- 28-30°C .
Æltetid
- 15 min. langsomt.
Liggetid
- 30 min.
Dejvægt
- 1.100 g
Form
- Aluform.
Hævetid
- 40-45 min.
Bagetemperatur (vejl.)
- Sæt ind ved 250°C, faldende til 180°C. Damp ved indsætning i ovn.
Bagetid (vejl.)
- Ca. 55-60 min. (kernetemp. min. 96°C).