Kartoffelmad

Kartoffelmad med asparges

Samlet tid 1 time 15 minutter
Frokost, Smørrebrød
Køkken Dansk
2 stk
Findes der noget bedre end nye kartofler? De gør sig godt på et stykke fuldkornsrugbrød med blancherede asparges, radiser og mayonnaise. Et perfekt stykke smørrebrød!
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
2

Ingredienser 

  • 2 stk fuldkornslogomærket rugbrød
  • 200 gram nye kartofler
  • 4 grønne asparges
  • 2 radiser
  • 1,5 spsk mayonnaise
  • Lidt smør til brødet
  • Lidt salt og peber

Sådan gør du 

  • Læg kartoflerne i en gryde med vand og tilsæt lidt salt. Sæt gryden til at koge. Så snart vandet koger, slukkes for blusset. Lad kartoflerne stå i vandet i ca. 1 time. Så er de helt perfekte til smørrebrød.
  • (Du kan også vælge at koge kartoflerne ved lav varme og holde øje med dem til de er møre)
  • Asparges blancheres i et minut så de fortsat har bid. Skær radiser i tynde skiver og skær de afkølede kartofler i skiver, ca. 1-2 cm.
  • Smør fuldkornsrugbrød med smør og anret kartoflerne som tagsten. Mayonnaise sprøjtes eller smøres som små dupper på kartoflerne.
  • Anret nu to asparges og nogle skiver radiser ovenpå. Drys lidt salt og friskkværnet peber over smørrebrødene før de serveres.