Kiks med fuldkorn

 

Kiks med fuldkorn

Forb. tid: 25 minutter
Tilb. tid: 15 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Desserter
Antal: 40 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Kisene er både gode til jul, påske eller bare som et sprødt element på frokostbordet. Man kan selv bestemme om man vil dreje kiksene mod det søde eller salte og f.eks. drysse med sesam eller sukker.

Ingredienser

  • 150 g rugmel
  • 150 g hvedemel
  • 1-1 1/2 dl mælk
  • 1/2 dl rapsolie
  • 50 g sesamfrø
  • 1 knsp salt

Topping

  • Æg til pensling
  • Kanel
  • Sukker
  • Sesamfrø

Sådan gør du

  • Mel, salt, mælk, olie og sesam blandes sammen i en skål og æltes til en ensartet masse er opnået. Dejen skal ikke æltes mere end nødvendigt.
  • På et meldrysset bord rulles dejen tyndt ud med kagerulle og udstikkes eller skæres i den ønskede form. Kiksene lægges på et stykke bagepapir.
  • Slå et æg ud i skål og pisk det godt sammen.
  • Kiksene pensles nu med æg og drysses med f.eks. sesamfrø, flagesalt eller kanel/sukker, afhængig af om man ønsker søde eller salte kiks.
  • Kiksene bages på en bageplade v. 180° C i 10-15 min, eller til de er blevet let gyldne.

Noter

Toppet med sesam eller salt er kiksene gode til fx ost, guacamole eller din favorit dip.