Fuldkornspizzasnegle
Pizzasnegle er altid et hit i madpakken, til picnic eller bare som en hyggelig snack. Du kan evt. fryse dem ned og tø op, som behovet opstår. Denne opskrift lever ikke op til fuldkorslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
Dej
- 50 g gær
- 3 dl vand
- 2 spsk olie
- 200 g fuldkornslogomærket hvedemel
- 300 g fuldkornslogomærket durummel
Fyld
- ½ tsk salt
- Peber
- 1 fed hvidløg presset
- 100 g skinke- eller kyllingestrimler. Man kan også lave en uden kød og med soltørrede tomater.
- 1 peberfrugt
- 1 lille løg
- 100 g mozzarellaost revet
- 1 æg
- 1 ds hakkede tomater
Sådan gør du
- Rør gæren ud i det lunkne vand. Tilsæt salt og olie, hvorefter mel tilsættes lidt efter lidt – rør først med en grydeske, og ælt derefter dejen godt, på et meldrysset bord. Rul dejen ud, til den er ca. 40 x 20 cm. Sørg for, at dejen har rigeligt mel under sig.
- Tænd ovnen på 200 grader varmluft og lad dejen hæve i ca. 20-30 minutter.
- Forbered fyldet ved at røre mosede tomater, salt, peber og hvidløg sammen. Hak peberfrugt og løg.
- De mosede tomater fordeles ud i et tyndt lag på dejen, hvorefter løg, peberfrugt og skinke fordeles på dejen. Drys til sidst med oregano.
- Rul dejen samme til en roulade, og skær ca. 20 snegle ud. Sneglene fordeles på en bageplade med bagepapir. Dejen er meget våd og kan være svær at få over på bagepladen, men det gør til gengæld sneglene lækre saftige.
- Tryk sneglene sammen, så fyldet ikke falder ud under bagningen, og pensl med æg. Drys med mozzarella, og bag sneglene i ca. 20 min, indtil osten er smeltet og sneglene lysebrune i kanten.