Fuldkornspartnerskabet

Vaniljekranse

30 minutter
Desserter, Jul
50 stk
Vaniljekransen er for mange julesmåkagernes konge. Små, sprøde, velduftende sager, som alle vennerne, kollegaerne og hele familien vil værdsætte højt! Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i julen.

Ingredienser  

  • 200 gram blødt smør
  • 150 gram sukker
  • 100 gram finthakkede mandler evt. smuttede
  • 200 gram hvedemel med 25% fuldkorn
  • 2 små eller 1 stort æg
  • 1 stang vanilje evt. 2 spsk vaniljesukker

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 200 grader.
  • Hak mandlerne fint i en hurtighakker.
  • Skrab vaniljekornene ud af vaniljestangen og bland dem ilidt af sukkeret for at sikre en jævn fordeling af dem i dejen.
  • Rør det bløde smør sammen med sukker, vanilje og æg meden håndmixer eller i hånden.
  • Tilsæt de finthakkede mandler og fuldkornshvedemelet.
  • Massen skalvære så blød at den kan sprøjtes ud med en sprøjtepose med et stor stjernetyleller med farmors bollesprøjte.
  • Tryk ringe udmed ca. 5 cm i diameter på en bageplade med bagepapir - ca. 25 påhver plade og ca. 2 plader.
  • Bag dem pånæst øverste rille i ovnen i 8 minutter eller til de er let gyldenbrune ikanten – lad dem køle to minutter på bagepladen inden du lader dem køle færdigtpå en bagerist.

Tip

  • Opbevar dem i en lufttæt kagedåse, så kan de holde sig længe.