Fuldkornspartnerskabet

Æbletærte

1 time
Desserter
8 personer
Æbler og kanel klæder hinanden så skønt, især når de bages i en sprød og sød tærte. Server med en god klat creme fraiche eller flødeskum til.
Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i det søde køkken.

Ingredienser  

Tærtebund

  • 150 g smør
  • 150 g sukker
  • 1 æg
  • 40 g fuldkornshvedemel
  • 110 g hvedemel

Fyld

  • 4 madæbler gerne syrlige
  • 2 spsk sukker
  • 1 tsk stødt kanel

Server med

  • creme fraiche 9%

Sådan gør du 

Tærtebund

  • Skær smørret i stykker, og pisk det luftigt med sukkeret i en røremaskine eller håndmixer.
  • Tilsæt æg og hvedemel, og rør dejen godt sammen.
  • Beklæd tærteformen med bagepapir, og fordel dejen jævnt ud i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.

Fyld

  • Æblerne skylles og kernehuset fjernes. Æblerne skæres i skiver og lægges i cirkler.
  • Sukker og kanel blandes, og drysses over æblerne.
  • Bag kagen i en 175° varm ovn i 35-40 minutter.
  • Server med creme fraiche.