Æbletærte
Æbler og kanel klæder hinanden så skønt, især når de bages i en sprød og sød tærte. Server med en god klat creme fraiche eller flødeskum til. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i det søde køkken.
Ingredienser
Tærtebund
- 150 g smør
- 150 g sukker
- 1 æg
- 40 g fuldkornshvedemel
- 110 g hvedemel
Fyld
- 4 madæbler gerne syrlige
- 2 spsk sukker
- 1 tsk stødt kanel
Server med
- creme fraiche 9%
Sådan gør du
Tærtebund
- Skær smørret i stykker, og pisk det luftigt med sukkeret i en røremaskine eller håndmixer.
- Tilsæt æg og hvedemel, og rør dejen godt sammen.
- Beklæd tærteformen med bagepapir, og fordel dejen jævnt ud i formen, så den dækker formens bund og indvendige kanter.
Fyld
- Æblerne skylles og kernehuset fjernes. Æblerne skæres i skiver og lægges i cirkler.
- Sukker og kanel blandes, og drysses over æblerne.
- Bag kagen i en 175° varm ovn i 35-40 minutter.
- Server med creme fraiche.