Rugbrødskage med solbær og flødeskum
Rugbrødskage med solbær og flødeskum
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser
Bund
- 3 æg
- 70 g sukker
- 100 g rugbrød
- 1 spsk kakao
- 1 spsk bagepulver
- 1 spsk kartoffelmel
- 50 g hakkede hasselnødder
Flødeskum
- 4 dl fløde
Solbærkompot
- 2 dl solbær
- 2 spsk flormelis
- 1/2 dl vand
Sådan gør du
- Tænd ovnen på 180 grader.
- Blend rugbrødet fint. Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt. Pisk æggehviderne stive og luftige i en anden skål.
- Vend rugbrød, bagepulver, kartoffelmel, hasselnødder og kakaopulver i æggeblommerne. Vend herefter æggehviderne forsigtigt i massen.
- Bag kagen i en form med bagepapir i 40 minutter.
- Kom solbær, flormelis og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet. Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter, til det er kogt godt sammen til en solbærkompot.
- Pisk fløden til flødeskum. Server kagen med flødeskum og solbærkompot.
Noter
I stedet for solbærkompotten kan du købe en lækker solbærsyltetøj og servere til kagen.