Fuldkornspartnerskabet

Rugbrødskage med solbær og flødeskum

1 time
Desserter
4 personer
En lækker og saftig kage perfekt til eftermiddagshygge. Rugbrødet giver et godt modspil til sødmen, og er en anderledes måde at få brugt de sidste rugbrødsskiver på. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

Bund

  • 3 æg
  • 70 g sukker
  • 100 g rugbrød
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 50 g hakkede hasselnødder

Flødeskum

  • 4 dl fløde

Solbærkompot

  • 2 dl solbær
  • 2 spsk flormelis
  • 1/2 dl vand

Sådan gør du 

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Blend rugbrødet fint. Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt. Pisk æggehviderne stive og luftige i en anden skål.
  • Vend rugbrød, bagepulver, kartoffelmel, hasselnødder og kakaopulver i æggeblommerne. Vend herefter æggehviderne forsigtigt i massen.
  • Bag kagen i en form med bagepapir i 40 minutter.
  • Kom solbær, flormelis og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet. Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter, til det er kogt godt sammen til en solbærkompot.
  • Pisk fløden til flødeskum. Server kagen med flødeskum og solbærkompot.

Tip

  • I stedet for solbærkompotten kan du købe en lækker solbærsyltetøj og servere til kagen.