Rugbrødskage med solbær og flødeskum

 

Rugbrødskage med solbær og flødeskum

Forb. tid: 20 minutter
Tilb. tid: 40 minutter
Samlet tid: 1 time
Ret: Desserter
Antal: 4 personer
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser

Bund

  • 3 æg
  • 70 g sukker
  • 100 g rugbrød
  • 1 spsk kakao
  • 1 spsk bagepulver
  • 1 spsk kartoffelmel
  • 50 g hakkede hasselnødder

Flødeskum

  • 4 dl fløde

Solbærkompot

  • 2 dl solbær
  • 2 spsk flormelis
  • 1/2 dl vand

Sådan gør du

  • Tænd ovnen på 180 grader.
  • Blend rugbrødet fint. Pisk æggeblommer og sukker til det er hvidt. Pisk æggehviderne stive og luftige i en anden skål.
  • Vend rugbrød, bagepulver, kartoffelmel, hasselnødder og kakaopulver i æggeblommerne. Vend herefter æggehviderne forsigtigt i massen.
  • Bag kagen i en form med bagepapir i 40 minutter.
  • Kom solbær, flormelis og vand i en gryde og bring det op til kogepunktet. Skru ned for varmen og lad det simre ved svag varme i 10-15 minutter, til det er kogt godt sammen til en solbærkompot.
  • Pisk fløden til flødeskum. Server kagen med flødeskum og solbærkompot.

Noter

I stedet for solbærkompotten kan du købe en lækker solbærsyltetøj og servere til kagen.
 
Opskriften er udviklet af Martin Guf.