Kylling i karry med pasta
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.
Ingredienser
Karryret
- 1 løg
- 1 spidskål ca. 1 kg
- 100 g vindruer uden sten
- 2 æbler
- 1 spsk rapsolie
- 1 spsk stødt karry
- 320 g kyllingebryst i tern
- 7 dl letmælk
- 1 ½ spsk hvid hvede fuldkornshvedemel
- 1 tsk flagesalt
- peber
Tilbehør
- 200 g fuldkornslogomærket pasta rå vægt
Råkost
- 3 stk gulerødder ca. 150 g
- 50 g rosiner
Sådan gør du
Karryret
- Pil og hak løget. Halvér kålen, fjern stokken og de yderste blade. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og gem til senere.
- Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter og afdryp.
- Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, og brun den godt af. Tilsæt løg og kylling og steg ved god varme ca. 3 min. Tilsæt 5 dl mælk. Ryst resten af mælken med mel til en jævning. Kom jævningen i gryden og kog et par minutter. Tilsæt kål, vindruer og æble og varm igennem. Smag til med salt og peber.
- Kog pastaerne som angivet på emballagen og afdryp.
Råkost
- Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend gulerødder med spidskål og rosiner.
Servering
- Vend kylling i karrysauce med pasta og servér med råkostsalat.
Tip
- Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornspasta.
- Spis gerne dine korn som fuldkorn. Gå efter det orange fuldkornslogo, når du handler.
- Tåler du ikke mælk, kan du fint erstattet det med plantebaserede varianter.