Fuldkornspartnerskabet

Kylling med karry og råkost

Kylling i karry med pasta

40 minutter
Aftensmad
4 personer
Denne opskrift lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

Karryret

  • 1 løg
  • 1 spidskål ca. 1 kg
  • 100 g vindruer uden sten
  • 2 æbler
  • 1 spsk rapsolie
  • 1 spsk stødt karry
  • 320 g kyllingebryst i tern
  • 7 dl letmælk
  • 1 ½ spsk hvid hvede fuldkornshvedemel
  • 1 tsk flagesalt
  • peber

Tilbehør

  • 200 g fuldkornslogomærket pasta rå vægt

Råkost

  • 3 stk gulerødder ca. 150 g
  • 50 g rosiner

Sådan gør du 

Karryret

  • Pil og hak løget. Halvér kålen, fjern stokken og de yderste blade. Snit kålen fint. Tag en stor håndfuld kål fra og gem til senere.
  • Halvér druerne. Skær æblerne i kvarte. Fjern kernehus, og skær æblerne i tynde skiver. Sæt en gryde over med lidt vand. Damp kålen et par minutter og afdryp.
  • Varm olien i en gryde. Tilsæt karry, og brun den godt af. Tilsæt løg og kylling og steg ved god varme ca. 3 min. Tilsæt 5 dl mælk. Ryst resten af mælken med mel til en jævning. Kom jævningen i gryden og kog et par minutter. Tilsæt kål, vindruer og æble og varm igennem. Smag til med salt og peber.
  • Kog pastaerne som angivet på emballagen og afdryp.

Råkost

  • Skræl gulerødderne og riv dem på den grove side af et rivejern. Vend gulerødder med spidskål og rosiner.

Servering

  • Vend kylling i karrysauce med pasta og servér med råkostsalat.

Tip

  • Fuldkorn kan med fordel inddrages i flere af dagens måltider. I denne ret får du korn som fuldkornspasta.
  • Spis gerne dine korn som fuldkorn. Gå efter det orange fuldkornslogo, når du handler.
  • Tåler du ikke mælk, kan du fint erstattet det med plantebaserede varianter.