Økologisk mørkt rugbrød

Tilb. tid 2 timer 20 minutter
Food service brød
7 stk.
Oplev den autentiske smag af hjemmelavet økologisk rugbrød! Denne opskrift giver dig 7 lækre og saftige brød med den perfekte balance mellem surdejens dybe smag og den fyldige konsistens fra stenformalet rugmel.
Opskriften er udviklet til food service og storkøkkener af Valsemøllen og lever op til Fuldkornslogoet.
 
7

Ingredienser 

  • 3000 gram Vand
  • 180 gram Økologisk surdej til rugbrød
  • 600 gram Hvedemel, Dansk Øko
  • 100 gram Salt
  • 70 gram Gær
  • 3800 gram Stenformalet rugmel, Dansk Øko
  • Dejvægt i alt: 7.750 gram

Sådan gør du 

Dejtemperatur

  • 28-30°C.

Æltetid

  • 10 min. langsomt.

Liggetid

  • 30 min.

Dejvægt

  • 1.100 g

Form

  • 1.8 L. Rugbrødsform.

Hævetid

  • ca. 45-50 min.

Bagetemperatur (vejl.)

  • Indsættes ved 250°C faldende til 180°C med damp.

Bagetid (vejl.)

  • Ca. 50-55 min.