Fuldkornspartnerskabet

Øllebrød

30 minutter
Desserter, Grød
4 portioner
Øllebrød er elsket af mange, og vi forstår hvorfor. En klassiker der er med til at forhindre madspild, smager af gode minder - og så er det bare nemt og lækkert!
Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men giver en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.

Ingredienser  

  • 300 g rugbrød evt. med få kerner
  • 5 dl vand
  • 33 cl hvidtøl / nisseøl
  • 30 g sukker
  • 5 g kanel
  • ¼ L fløde
  • 1 stk æble

Sådan gør du 

  • Skær brødet i grove stykker og kom i en gryde med vand og hvidtøl. Lad gerne hvile i 1 time eller over natten på køl.
  • Tag gryden ud af køleskabet, tilføj sukker og lad det simre under låg i ca. 20 min.
  • Du kan nu vælge at blende grøden, hvis du ønsker den uden klumper (anbefales).
  • Den varme øllebrøds konsistens må gerne være lind, men lidt tæt. Det kan også anbefales at servére grøden lun, med letpisket flødeskum og friske små æbletern.

Tip

  • Fint revet skal fra 1 Øko Citron, fungere også godt med en lille parfumeret citrus smag.
  • Brug den øl du har liggende - det er også meget oppe i tiden.