Øllebrød
Øllebrød er elsket af mange, og vi forstår hvorfor. En klassiker der er med til at forhindre madspild, smager af gode minder - og så er det bare nemt og lækkert! Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men giver en mulighed for at få mere fuldkorn i hverdagen.
Ingredienser
- 300 g rugbrød evt. med få kerner
- 5 dl vand
- 33 cl hvidtøl / nisseøl
- 30 g sukker
- 5 g kanel
- ¼ L fløde
- 1 stk æble
Sådan gør du
- Skær brødet i grove stykker og kom i en gryde med vand og hvidtøl. Lad gerne hvile i 1 time eller over natten på køl.
- Tag gryden ud af køleskabet, tilføj sukker og lad det simre under låg i ca. 20 min.
- Du kan nu vælge at blende grøden, hvis du ønsker den uden klumper (anbefales).
- Den varme øllebrøds konsistens må gerne være lind, men lidt tæt. Det kan også anbefales at servére grøden lun, med letpisket flødeskum og friske små æbletern.
Tip
- Fint revet skal fra 1 Øko Citron, fungere også godt med en lille parfumeret citrus smag.
- Brug den øl du har liggende - det er også meget oppe i tiden.