Muffins med fuldkorn og æble
Lad duften af kanel og æble brede sig med disse indbydende muffins til hele familien! Perfekt til en kop te eller til at tage med på tur. Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen. Opskriften er udviklet af Valsemøllen.
Ingredienser
- 50 g rørsukker
- 50 g blødt smør
- 2 æg
- 1 dl kærnemælk
- 2 æbler
- 1 ½ tsk kanel
- 3 dl havregryn
- 3 tsk natron
- ½ dl Valsemøllen grahamsmel
- 1 dl Valsemøllen hvedemel
Sådan gør du
- Pisk rørsukker og smør indtil det lysner og tilsæt herefter æg og kærnemælk.
- Skræl æblerne, skær dem i småtern og tilsæt ternene til dejen.
- Tilsæt derefter de resterende ingredienser og rør rundt indtil dejen er ensartet.
- Dejen fordeles i 8 muffinsforme, der bages i 15-20 minutter ved 200 grader.
Tip
- Disse muffins går godt sammen med en lille klat fraiche 9% eller skyr.