Ostekage med rugbrødsbund

 

Ostekage med rugbrødsbund og rabarberkompot

Forb. tid: 30 minutter
Tilb. tid: 1 time
Nedkøling: 4 timer
Samlet tid: 5 timer 30 minutter
Ret: Desserter
Antal: 15 personer
Denne opskrift er udviklet i et samarbejde mellem Hjerteforeningen og Nordea-fonden til projekt ”Børnebørnenes Madværksted".
Ostekage med rugbrødsbund og rabarberkompot

Ingredienser

  • 25 g rugbrød
  • 100 g hasselnødder
  • 150 g tørrede dadler
  • 1 spsk nøddeolie eller smagsneutral rapsolie
  • 1 tsk stødt kanel eller lakridspulver
  • Lidt olie til formen

Ostecreme

  • 3 blade husblas
  • 1 ubehandlet appelsin
  • 200 g flødeost max 11%
  • 4 dl skyr
  • 100 g flormelis

Rabarberkompot

  • 900 g rabarber
  • 150 g sukker

Sådan gør du

Rugbrødsbund

  • Tænd ovnen på 160 grader.
  • Bryd brødet i mindre stykker. Kom brødet i en foodprocessor eller minihakker sammen med nødder, dadler, olie og kanel eller lakridspulver. Blend til alt er helt findelt.
  • Smør en springform med lidt olie. Tryk massen sammen i bunden af springformen. Bag bunden i 25 minutter. Lad den køle helt af i formen.

Ostecreme

  • Udblød husblassen i en stor skål koldt vand i minimum 10 minutter.
  • Riv appelsinskallen fint og kom det i en skål. Pres saften af den halve appelsin. Rør flødeost og skyr sammen med flormelis og appelsinskal.
  • Tag husblassen op af vandet, og smelt den ved svag varme i en lille gryde sammen med appelsinsaften, uden at det begynder at koge. Pisk den smeltede husblas hurtigt i ostemassen. Hæld massen ovenpå rugbrødsbunden.
  • Sæt kagen i køleskabet i ca. 4 timer til den er skærefast.

Rabarberkompot

  • Rens rabarberne grundigt, og skær dem i stykker på 2 cm. Kom dem i en gryde med sukker, og kog forsigtigt op. Lad dem koge ved svag varme i 3-4 minutter, eller til de er møre uden at koge ud. Lad dem køle af.
  • Løsn springformen med en kniv og fjern ringen forsigtigt. Servér kagen med rabarberkompot.

Noter

Hvis du ikke har en foodprocessor eller minihakker, kan du rive rugbrødet fint og hakke dadler og nødder så fint, du kan med en kniv. Ælt det hele sammen med olie og kanel eller lakridspulver.