
Rugbrødsblinis med laks og citroncreme
Denne opskrift lever ikke op til Fuldkornslogoet, men er en måde at få mere fuldkorn i hverdagen.
Ingredienser
- 1/2 dl piskefløde
- 1/2 dl cremefraiche 18%
- 1/2 økologisk citron (saft og skal)
- 8 skiver fuldkornsrugbrød (evt. flere - der skal være 2 stk. "blinis" til hver)
- 200 g koldrøget laks
- 1 håndfuld frisk mynte. dild eller purløg
- En smule salt og peber
Sådan gør du
- Piskefløde og creme fraiche piskes til en let skum. Vend saft og skal fra citronen i og smag til med lidt peber og salt.
- Brug en lille udstikker til at skære rugbrød til små blinis, så der er to til hver. (Gem rugbrødskanterne og bag som croutoner eller til hjemmelavet yoghurttopping.) Rist dem let i en brødrister eller bag i ovnen.
- Anret med laks, en lille klat citroncreme og friske urter på toppen.