Rugbrødsblinis med laks og citroncreme

Rugbrødsblinis med laks og citroncreme

Samlet tid 25 minutter
Aftensmad, Forretter
Køkken Dansk
8 personer
Denne opskrift lever ikke op til Fuldkornslogoet, men er en måde at få mere fuldkorn i hverdagen.
8

Ingredienser 

  • 1/2 dl piskefløde
  • 1/2 dl cremefraiche 18%
  • 1/2 økologisk citron (saft og skal)
  • 8 skiver fuldkornsrugbrød (evt. flere - der skal være 2 stk. "blinis" til hver)
  • 200 g koldrøget laks
  • 1 håndfuld frisk mynte. dild eller purløg
  • En smule salt og peber

Sådan gør du 

  • Piskefløde og creme fraiche piskes til en let skum. Vend saft og skal fra citronen i og smag til med lidt peber og salt.
  • Brug en lille udstikker til at skære rugbrød til små blinis, så der er to til hver. (Gem rugbrødskanterne og bag som croutoner eller til hjemmelavet yoghurttopping.) Rist dem let i en brødrister eller bag i ovnen.
  • Anret med laks, en lille klat citroncreme og friske urter på toppen.