Spaghetti bolognese med bælgfrugter

Spaghetti bolognese med bælgfrugter

Samlet tid 1 time
Aftensmad
Køkken Dansk, Italiensk
4 personer
Denne opskrift lever op til Fuldkornslogoet.
4

Ingredienser 

  • 1 løg
  • 2 fed hvidløg
  • 2 gulerødder
  • 1 peberfrugt
  • 250 g svampe (fx portobello eller champignon)
  • 1 dåse hakkede tomater
  • 1 spsk. tomatkoncentrat
  • 150 g røde linser
  • 1,5 dl grøntsagsbouillon
  • 1 tsk. tørret rosmarin
  • 1 tsk. tørret timian
  • 1 tsk. røget paprika
  • 1 tsk. sukker
  • 0,5 tsk. chiliflager (valgfrit)
  • 1 spsk. olivenolie
  • 1 tsk. salt
  • 1 tsk. peber
  • 350 g fuldkornsspaghetti

Sådan gør du 

  • Hak løg og hvidløg fint. Steg løgene i olivenolie og tilsæt hakkede gulerødder, peberfrugt og hvidløg efter et par minutter.
  • Tilsæt også krydderier og evt. chili.
  • Hak svampe meget fint, gerne i en food processor. Tilsæt svampene og lad dem stege med.
  • Tilsæt nu tomatkoncentrat, hakkede tomater og til sidst bouillon.
  • Skyl linserne og tilsæt dem i saucen og lad dem koge helt ud, ca 30 minutter - gerne længere, det bliver den kun bedre af!
  • Smag boloen til med salt og peber og server med fuldkornsspaghetti, en frisk salat og evt. et drys parmesan.