
Spaghetti bolognese med bælgfrugter
Denne opskrift lever op til Fuldkornslogoet.
Ingredienser
- 1 løg
- 2 fed hvidløg
- 2 gulerødder
- 1 peberfrugt
- 250 g svampe (fx portobello eller champignon)
- 1 dåse hakkede tomater
- 1 spsk. tomatkoncentrat
- 150 g røde linser
- 1,5 dl grøntsagsbouillon
- 1 tsk. tørret rosmarin
- 1 tsk. tørret timian
- 1 tsk. røget paprika
- 1 tsk. sukker
- 0,5 tsk. chiliflager (valgfrit)
- 1 spsk. olivenolie
- 1 tsk. salt
- 1 tsk. peber
- 350 g fuldkornsspaghetti
Sådan gør du
- Hak løg og hvidløg fint. Steg løgene i olivenolie og tilsæt hakkede gulerødder, peberfrugt og hvidløg efter et par minutter.
- Tilsæt også krydderier og evt. chili.
- Hak svampe meget fint, gerne i en food processor. Tilsæt svampene og lad dem stege med.
- Tilsæt nu tomatkoncentrat, hakkede tomater og til sidst bouillon.
- Skyl linserne og tilsæt dem i saucen og lad dem koge helt ud, ca 30 minutter - gerne længere, det bliver den kun bedre af!
- Smag boloen til med salt og peber og server med fuldkornsspaghetti, en frisk salat og evt. et drys parmesan.