Pandekager med fuldkorn

 

Pandekager med fuldkorn

Forb. tid: 10 minutter
Tilb. tid: 30 minutter
Samlet tid: 40 minutter
Ret: Desserter
Antal: 16 stk
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Pandekager med fuldkorn

Ingredienser

  • 80 g hvedemel
  • 40 g finvalsede havregryn
  • 40 g groft rugmel
  • 2 æg
  • 3 dl mælk (gerne kærnemælk)
  • 1 spsk sukker
  • 2 tsk bagepulver m. top
  • 20 g smør
  • 1 knsp salt

Sådan gør du

  • Æg, mælk og sukker piskes sammen.
  • Smørret smeltes på panden og hældes langsomt i dejen under omrøring.
  • Mel, havregryn, bagepulver og salt blandes for sig og røres derefter i dejen. Kom ca. ½ dl dej på panden ad gangen, så fås omtrent 16 små luftige pandekager.
  • Serveres med fx skyr, sirup og bær.

Noter

Til en morgenmad deluxe med pandekager vil frisk frugt, en fuldkornsbolle eller en skive ristet rugbrød med lidt god ost gøre sig godt.