Pølsehorn med fuldkorn
Bag lækre vegetariske pølsehorn med fuldkorn til børnefødselsdagen eller bare til en hyggelig søndag med bedsteforældrene. Lune eller kolde – de smager skønt.Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.
Ingredienser
- 300 g hvedemel
- 500 g fuldkornslogomærket hvedemel
- 1 tsk salt
- 50 g smør
- 4,5 dl minimælk
- 25 g gær
- 12 stk vegetariske pølser, alternativt almindelige kødpølser
Sådan gør du
- Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri.
- Rør væsken med de 2 typer mel, sukker og salt indtil dejen samler sig.
- Ælt dejen til den er smidig og kom den i en skål.
- Dæk skålen med et fugtigt klæde og lade den hæve i 1½ time.
- Rul dejen ud til 1 cm tykkelse. Skær 24 trekanter ud. Læg en halv pølse på hver trekant og rul dem sammen mod spidsen. Pensl pølsehornene med vand og læg dem på en bageplade med bagepapir.
- Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 min.