Fuldkornspartnerskabet

Pølsehorn

Pølsehorn med fuldkorn

1 time 45 minutter
Brød, Snacks
24 stk
Bag lækre vegetariske pølsehorn med fuldkorn til børnefødselsdagen eller bare til en hyggelig søndag med bedsteforældrene. Lune eller kolde – de smager skønt.
Denne opskrift lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få mere fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

  • 300 g hvedemel
  • 500 g fuldkornslogomærket hvedemel
  • 1 tsk salt
  • 50 g smør
  • 4,5 dl minimælk
  • 25 g gær
  • 12 stk vegetariske pølser, alternativt almindelige kødpølser

Sådan gør du 

  • Lun mælk og smør i en gryde indtil smørret er smeltet. Lad det køle af indtil det kun er lunkent og opløs gæren heri.
  • Rør væsken med de 2 typer mel, sukker og salt indtil dejen samler sig.
  • Ælt dejen til den er smidig og kom den i en skål.
  • Dæk skålen med et fugtigt klæde og lade den hæve i 1½ time.
  • Rul dejen ud til 1 cm tykkelse. Skær 24 trekanter ud. Læg en halv pølse på hver trekant og rul dem sammen mod spidsen. Pensl pølsehornene med vand og læg dem på en bageplade med bagepapir.
  • Bag i en forvarmet ovn ved 200 grader i 15 min.