Fuldkornspartnerskabet

Snobrød på pind

Snobrød

2 timer
Brød
6 stk
Tænd op i bålfadet, vi skal have snobrød! Lune sommeraftener kalder på snobrød. Denne opskrift giver dig lækre, bløde snobrød til hele familien. Opskriften lever ikke op til fuldkornslogoet, men er en mulighed for at få fuldkorn ind i hverdagen.

Ingredienser  

  • 25 g gær
  • 4,5 dl minimælk
  • 50 g smør
  • 300 g hvedemel
  • 500 g fuldkornshvedemel
  • 1 spsk sukker
  • ½ tsk salt

Sådan gør du 

  • Smørret smeltes i en gryde forsigtigt. Tilsæt mælk i gryden. Det skal kun være lunkent.
  • De 2 typer mel, sukker og salt blandes i en skål og mælke-smør blandingen tilsættes. Dejen æltes til den bliver glat og smidig. Det tager ca. 10 min i røremaskine og lidt længere hvis der æltes i hånden.
  • Skålen dækkes med et fugtigt klæde og den stilles til hævning i ca. en time, eller til ca. dobbelt størrelse.
  • Del dejen i ønskede antal portioner og sno dejen på pinde. Snobrødene bages over gløderne fra et bål eller grill. Når brødene lyder hule og har fået en gylden farve er de færdige.