Fuldkornspartnerskabet

Fuldkornstoastbrød

11 timer 20 minutter
Brød, Morgenmad
1 brød
Brødet lever op til fuldkornslogoet.

Ingredienser  

  • 8 g gær
  • 600 g koldt vand hanekoldt
  • 10 g salt
  • 470 g hvid hvede fuldkornshvedemel
  • 300 g hvedemel

Sådan gør du 

  • Rør gær og salt ud i vandet
  • Tilsæt melet og ælt dejen grundigt i ca 10 min på en røremaskine ved medium hastighed
  • Når dejen har samlet sig og er blevet elastisk kommes den i en brødform. Brug evt bagepapir.
  • Nu dækkes formen til og sættes i køleskabet til hævning i 8-10 timer

Bagning

  • Bag brødet ved 180 grader i ca 1 time. Mål evt brødet med et stegetermometer. Det skal være 99 grader i midten for at være færdigbagt.